Персональна виставка Тіберія Сільваші відкрилася в ужгородській ILKO Gallery

Персональна виставка Тіберія Сільваші відкрилася в ужгородській ILKO Gallery
17 листопада в ILKO Gallery відбулося відкриття персональної виставки Тіберія Сільваші, який працює у напрямку нового абстрактного мистецтва.

 

Це вперше, коли на Закарпатті представили роботи Сільваші у форматі цілісного проекту.  

– Так сталося, що довгий час я мав виставки майже по всьому світу, але не мав жодної в Ужгороді. Тому я страшенно радий, що мене запросили і ми зробили цей проект. Вийшло так, що спочатку була книга – вона пов’язана з тими проектами, які я робив у галереї Павла Гудімова. Це були роботи в просторі. Тому цей проект робився як підготовка до презентації книги і, безумовно, якоюсь мірою, і як ілюстрація того, що є в книзі, – розповідає Тіберій Сільваші.

Виставка в Ужгороді – проект першої співпраці арт-центру Я Галерея та ILKO Gallery. 

– Для мене це дуже хвилюючий момент – я куратор першої виставки, яку Тіберій Сільваші привозить до рідного Закарпаття. На мене впало основне навантаження як зробити цю виставку не просто виставкою картин. Тому ми вийшли з ситуації дуже просто – вже працюючи над книгою “Реальність”, я взяв на себе відповідальність зробити виставку-книгу. Для того, щоб обов’язково розповісти про аспекти біографії Тіберія, аби було зрозуміло, чому і як він розвивався. В Ужгороді ми робимо вперше те, що навіть не зробили в книзі – приквел історії про Тіберія Сільваші – показуємо студентські роботи, робити 80-их та 90-их років, просторові проекти, якими він займається більше 10 років, а також фотороботи Марії Бикової, які вона зробила в майстерні художника, – каже куратор виставки Павло Гудімов.       

В арт-центрі ILKO Gallery виставка присвячена українському художнику Тіберію Сільваші триватиме рівно місяць – до 17 грудня.

– Думаю, що це насправді непересічна подія. Вона торкається і мистецтва, і подій людського життя, повернення на батьківщину. Людина, яка живе в іншому місті, завжди ментально повертається до того, де вона народилася та виросла. Для Тіберія Сільваші це повернення на батьківщину, мені здається, є дуже знаковим. Відповідно, дуже добре, що це сталося – як виставка творів, життєпису, особистості. Кураторська робота дуже конкретизована, виважена, те, що програмувалося, те зробилося, – розповідає засновник галереї Михайло Ілько.  

Джерело: ILKO Gallery

 

20 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів