Троє закарпатських кінологів посилять поліцію Донеччини

Троє закарпатських кінологів посилять поліцію Донеччини
Правоохоронці вирушили на схід

 

Троє інспекторів Кінологічного центру поліції Закарпаття виїхали у Донецьку область для проходження служби у зоні проведення антитерористичної операції. Один з інспекторів та його вихованець вже працювали на сході, двоє інших вперше виявили бажання нести службу на Донеччині.

Сьогодні, 20 листопада, у Кінологічному центрі ГУНП в Закарпатській області урочисто провели на схід трьох поліцейських та їх вихованців. Молодший інспектор-кінолог, сержант Іван Лешанич разом із німецькою вівчаркою Янґо уже мають досвід служби на Донеччині, а інспектор-кінолог, старший лейтенант Юрій Дзябко з Нейро та інспектор-кінолог, лейтенант Василь Тарахонич з Бетті вперше вирушають в зону проведення АТО. Працівники поліції самі виявили бажання попрацювати спільно з колегами із Маріуполя.

В урочистому відправленні закарпатських поліцейських на схід взяли участь начальник ГУНП в Закарпатській області, полковник поліції Роман Стефанишин, його заступник Іван Пеняк, керівник Кінологічного центру області Олександр Лазар та представники духовенства.

Роман Стефанишин дав настанови підлеглим та наголосив на важливості їх місії на території проведення антитерористичної операції, побажав гідно себе проявити та повертатися з новим досвідом та навичками на Закарпаття.

Закарпатські кінологи по приїзду в Маріуполь пройдуть тести, які визначать, в який із районів Донецької області їх направлять для несення служби. Попередньо – правоохоронці поїхали на схід на місяць.

Всі службові собаки, яких відрядили на службу в зону проведення АТО, є слідовими, тобто допомагають працівникам поліції розкривати злочини, встановити, звідки прийшли правопорушники, яким чином покидали місце злочину тощо. Для порівняння, більшість із тих вихованців кінологів, які їздили на схід, були пошуковими та допомагали у виявленні вибухівки та інших заборонених предметів та речовин.

Кінологи, які вже проходили службу в Донецькій та Луганській областях, розповідають, що службовим собакам важко дається такий довгий переїзд. Тварини більше доби транспортуються з Закарпаття на прифронтові території. Проте за кілька днів вихованці працівників поліції адаптуються до нових умов і приносять реальну користь місцевій поліції. 

Начальник Кінологічного центру ГУНП в Закарпатській області Олександр Лазар наголосив, що співпраця між нашими та Маріупольськими спеціалістами налагоджена на найвищому рівні та направлена на реальні результати. Від підлеглих керівник центру очікує розкритих справ та затримань правопорушників.

Відділ комунікації 

поліції Закарпатської області

 

20 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів