Мрії українця про сонячну Італію розвіялись на Закарпатській митниці ДФС

Мрії українця про сонячну Італію розвіялись на Закарпатській митниці ДФС
Напередодні, на митний пост «Тиса» Закарпатської митниці ДФС заїхав наш співвітчизник автомобілем «VOLKSWAGEN TRANSPORTER. Українець прямував в Італію.

 

Проаналізувавши поведінку водія та зважаючи на наявність ознак облаштування транспортного засобу спеціально виготовленими сховищами, досвідчені працівники митниці вирішили провести поглиблений митний огляд автомобіля.

Спочатку, при усному опитуванні, громадянин стверджував, що жодних прихованих чи заборонених товарів через кордон не переміщує. Проте, вже в ході ретельного огляду, коли працівники митниці майже дістались схованки з цигарками, українець зізнався, що переміщує приховані від митного контролю 38-39 блоків тютюнових виробів.

Відтак у спеціальних тайниках, зокрема паливному баку транспортного засобу та запасному колесі, митники виявили приховані від митного контролю 476 пачок тютюнових виробів, торгових марок «MARLBORO», «CHESTERFIELD» та «ROTHMANS»  з акцизними марками України.

Таким чином, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників).

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. На підставі статті 511 Митного кодексу України товари – безпосередні предмети порушення митних правил – тютюнові вироби (вартістю 14366 грн) та транспортний засіб, вартістю понад 180 тис. грн, вилучено до рішення суду.

ДФС у Закарпатській області

 

21 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів