Коли на кордонах Закарпаття зникнуть численні "піджаки"?

Коли на кордонах Закарпаття зникнуть численні "піджаки"?
Проблема "піджаків" із контрабандою – це, перш за все, проблема нашого законодавства, вважає в. о. голови ДФС України Мирослав Продан.

 

Вирішити проблему контрабанди перекупників можна за допомогою законодавчих змін, що передбачають перебування особи за кордоном не менше доби під час перевезення через держкордон товарів на EUR500, вважає в. о. голови Державної фіскальної служби (ДФС) Мирослав Продан.

“Проблема перекупників – це, перш за все, проблема нашого законодавства. Українці зараз мають повне право завозити через автомобільні пункти пропуску товари на EUR500 без митного оформлення. У підсумку на багатьох пунктах пропуску місцеві жителі цілими сім’ями, а то і селами почали займатися перекупом: дроблять великі партії товару по EUR500, вантажать у “бусики” і перевозять через кордон. Але просто взяти і скасувати цю норму – не вихід”, – сказав М.Продан.

За його словами, скасування такої норми може негативно позначитися на туристах.

“Наскільки мені відомо, розроблено кілька законопроектів, спрямованих на вирішення цієї проблеми.

Автори пропонують різні обмеження, наприклад, встановити ліміт кількості перетинів кордону з можливістю ввезення товару без оформлення і т.д. Але, з точки зору ДФС, ми можемо суттєво покращити ситуацію, якщо введемо вимогу до часу перебування людини за кордоном: щоб ввести в Україну товар на EUR500 без оформлення, ви маєте перебувати за кордоном мінімум добу.

Після прийняття такого умови “човниковий” бізнес втратить сенс”, – зазначив в.о. глави ДФС.

Джерело: Інтерфакс

 

22 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів