В УжНУ підбили підсумки роботи приймальної комісії вишу у 2017 році

В УжНУ підбили підсумки роботи приймальної комісії вишу у 2017 році
У ректораті Ужгородського національного університету відбулося чергове засідання Вченої ради. Основним питанням став звіт про роботу приймальної комісії у 2017 році та завдання на 2018 рік.

 

На початку засідання ректор УжНУ Володимир Смоланка урочисто передав посвідчення вченого звання професора Єлизаветі Сірчак та посвідчення доцента кафедри кібернетики та прикладної математики Павлу Мулесі. Крім цього на засіданні Вченої ради позитивно розглянули атестаційну справу Ніни Пойди-Носик на здобуття вченого звання професора.

Про роботу приймальної комісії у 2017 році доповідав її відповідальний секретар Петро Горват. Мовилося зокрема й про новації, які були реалізовані під час вступної кампанії у 2017 році. Так, зазначив Петро Горват, важливим елементом, який зменшив загрузку електронної системи став довший період прийому документів у електронному вигляді, адже можливість реєструватися у електронному кабінеті вступника діяла від 29 червня до 25 липня включно.

 

Також важливим нововведенням стало проведення профорієнтаційних олімпіад для випускників шкіл. «Цей досвід треба поширювати й надалі. Ми вважаємо, що профорієнтаційні олімпіади мають стати основою профорієнтаційної роботи для тих спеціальностей, які потребують особливої підтримки. Цьогоріч у нас було більше 30 учасників цих олімпіад» - мовив Петро Горват.

Особливістю вступної кампанії стало прийняття сертифікатів про здачу ЗНО не тільки 2017, але й 2016 року. Ця практика буде продовжена й у 2018 році. Таким чином, прийматимуться сертифікати за три останні роки до вступу у виш.

У кількісному вимірі університет отримав 11031 заяву на вступ до бакалаврату та 6656 заяв до магістратури. Природнично-гуманітарний коледж отримав 806 заяв, що є для нього рекордною кількістю за останні роки. Найбільше заяв було спрямовано на спеціальності медичного спрямування, право, туризм та англійську філологію. Загалом до університету було зараховано 4913 вступників, враховуючи вступ до коледжу, аспірантури, клінічної ординатури, студентів-іноземців. 

Цікавим також є сальдо виїзду та в'їзду, тобто співвідношення абітурієнтів, що прибувають в область, та тих, що їдуть з неї на навчання. Переміщення є двобічним процесом: у багатьох областях України є чимало абітурієнтів, які покинули цей регіон, і водночас чимало таких, які приїхали туди на навчання. Однак тільки 5 областей можуть похвалитись позитивним "сальдо" міжрегіональної міграції. Закарпаття все ж має негативне сальдо, але незначне, порівняно з багатьма іншими регіонами – зазначив відповідальний секретар приймальної комісії УжНУ.

Петро Горват ознайомив присутніх також з пріоритетними завданнями, які ставить перед собою приймальна комісія у 2018 році та новаціями, які діятимуть під час вступу наступного року. Серед них – уніфікація конкурсних предметів, зменшення кількості заяв на вступ з 9 до 7 на 4 спеціальності. Новації також торкнуться медичних спеціальностей, адже з другого та третього предмету ЗНО абітурієнт має набрати не менше 150 балів. Також для вступу у магістратуру для багатьох спеціальностей гуманітарного напрямку стане обов’язковим ЗНО з іноземної мови.

Крім цього, на засіданні Вченої ради ухвалили рішення про затвердження освітніх програм, ліцензійних справ та схвалили ліцензійні матеріали аспірантури.  Крім цього Вчена рада рекомендувала до друку цілу низку підручників та навчальних матеріалів. Наступне засідання має відбутися  21 грудня.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

22 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів