«Довга дорога до себе»: в Ужгороді відбулася презентація збірки новел та есеїв Михайла Кречка

«Довга дорога до себе»: в Ужгороді відбулася презентація збірки новел та есеїв Михайла Кречка
В Ужгородському прес-клубі відбулася презентація збірки новел та есеїв «Довга дорога до себе» Михайла Кречка. До видання увійшли твори, які вдалося віднайти і впорядкувати його дружині Катерині Кречко. В окремому розділі вміщено спогади рідних та фотографії з сімейного архіву.

 

Михайло Кречко, член Національної спілки журналістів України упродовж багатьох років працював на відповідальних посадах в апараті Закарпатського облвиконкому. До того працював робітником, журналістом, був активним учасником ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Усе життя він писав оповідання, новели, вірші.

Василь Густі, Голова Закарпатської обласної спілки письменників України розповідаючи про Михайла Кречка, зазначив, що пам'ять про людину повинна бути дієвою. Видання творів зберігатиме світлу пам'ять про Михайла Кречка. «Коли не стало Михайла, дружина, розбираючи його папери, знайшла багато його оповідань, новел, різних зарисовок. Збірку вдалося видати за підтримки брата Йосипа Кречка, - розповів Василь Густі. - Є люди, з якими хочеться зустрітися просто так, для душі. З ними приємно поговорити, поділитися радістю, довірити свої почуття, думки. Вони у свою чергу також ідуть до людей із чистим відкритим серцем. Здається, що завдяки саме такому спілкуванню у цьому жорстокому світі і жорстокому житті зберігається і не згасає тепло, світло, доброзичливість людських взаємин. Єдине, про що доводиться жалкувати, таких людей дуже мало. Але вони є, інакше просто бути не може. До їх невеликої, але напрочуд потужної когорти належав і Михайло Кречко».

Теплі слова про автора на презентації говорили багато друзів та колег по роботі Михайло Кречка. Згадували, що був щирим, справедливим, завжди допомагав порадами.

«Найдовше знаю Михайла,  з 1969 року працювали разом, - зауважив Василь Захарець. – Це була людина, яка дивилася на життя не з кабінету чи з авто, а знав все зсередини. Михайло пройшов і дитячий будинок, і школу-інтернат, працював на будівництві, на заводі, заочно вчився в КНУ ім. Т.Г.Шевченка. Він попрацював у міжгірській газеті, писав зарисовки, новели. Він любив життя, у нього не було ненависті».

Збірка вийшла у видавництві «Іва».

Ужгородський прес клуб

 

24 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів