Москаль: Відродити винрадгоспи Закарпаття через прихід інвестицій сьогодні неможливо

Москаль: Відродити винрадгоспи Закарпаття через прихід інвестицій сьогодні неможливо
Закарпатська ОДА продовжує оприлюднювати інформацію про реальний стан колишніх винрадгоспів Закарпаття, які свого часу були потужними підприємствами, а зараз перебувають у вкрай занедбаному стані.

 

Державне підприємство «Великолазівський» – основні засоби повністю амортизовані, більша частина майна знаходиться в занедбаному стані.

– Відродити підприємства через прихід інвестицій неможливо, оскільки на законодавчому рівні можливість їх приватизації заблокована, – нагадує Геннадій Москаль. – Спроби змінити ситуацію через внесення відповідних законопроектів на розгляд Верховної Ради України результатів поки що не дали.

Сьогодні подаємо інформацію про стан Державного підприємства «Великолазівський».

ДП «Великолазівський» засновано на основі державної власності, входить до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства України (надалі – Мінагрополітики) та підзвітний йому.

Юридична та фактична адреса: 89414, Закарпатська обл., Ужгородський район, с Стрипа.

Види діяльності:

Вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур (основний);

Вирощування овочів і баштанних культур, коренеплодів і бульбоплодів;

Вирощування зерняткових і кісточкових фруктів;

Вирощування інших багаторічних культур;

Розведення овець і кіз;

Прісноводне рибальство;

Оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин;

Оптова торгівля фруктами й овочами.

Виробничі підрозділи ДП «Великолазівський» та земельні ділянки Підприємства територіально розташовані в межах Великолазівської та Яроцької сільських рад Ужгородського району.

Фактично, станом на момент проведення перевірки, підприємство обробляє земельні ділянки площею 65 га, здійснює торгівлю зерновими культурами.

За результатами перевірки комісії, за 2016 рік основні засоби повністю амортизовані. Довгострокові біологічні активи також амортизовані. Більша частина майна знаходиться в занедбаному стані, однак окремі будівлі можна використовувати.

Під час фактичного огляду приміщень і території ДП «Великолазівський» встановлено, що на території підприємства під час огляду знаходились автотранспортні засоби, що не належать ДП «Великолазівський». Договорів оренди чи договорів відповідального зберігання до перевірки не надано.

Робочою групою проаналізовано стан вилучення земельних ділянок по підприємству і встановлено, що загалом у підприємства за попередні роки було вилучено 885,492 га.

У користуванні підприємства залишилась земельна ділянка загальною площею 653,808 га, в тому числі на території Великолазівської сільської ради площею 115,608 га та Яроцької сільської ради - 538,2 га

Під час фактичного огляду земельних ділянок, встановлено, що частина земель використовується.

Відповідно до наданої інформації Ужгородської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Закарпатській області, за ДП «Великолазівський» рахується загальна сума заборгованості по несплачених податках та обов’язкових платежах у розмірі 642 тисяч 030,57 гривень.

Джерело: Сайт Геннадія Москаля

 

24 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів