Закарпатське Берегово: земельні ділянки – АТОшникам!

Закарпатське Берегово: земельні ділянки – АТОшникам!
У Берегівській міськраді відбулося чергове засідання комісії із земельних питань. У порядок денний включили і резонасні проекти щодо 10 гектарів землі на вулиці Запорізькій. Які попередньо мало не віддали у приватні руки 5-ом особам під сільськогосподарські угіддя. Тепер на ці ділянки претендують і учасники АТО, котрі за законом мають право на безкоштовне отримання землі у межах міста.

 

Молода пара – Арнольд та Людмила одні з тих, хто претендує на земельну ділянку у Берегові, хоч і мешкають неподалік міста. Арнольд Бонь брав участь у бойових діях  на Донеччині. Людмила, наречена хлопця, каже:  подали заяву на отримання землі ще на початку місяця. Про вільну ділянку тут почули з місцевих новин. Тож,  вирішили не втрачати можливості.

Людмила БИРКОВИЧ, наречена бійця АТО

Після повернення із зони АТО мій наречений вирішив написати заяву у міську раду, оскільки у місті Берегово є вільна земля. Нашу заяву зареєстрували 9 листопада, але на сьогоднішній земельній комісії ми почули, що нашу заяву розглядати не будуть. То ж, не знаємо, що тепер робити на цей час.

Заяву Арнольда прийняли, але наразі не розглянули. Натомість, у комісії заспокоюють – заяву було подано відносно нещодавно. Тож, іще мають час на її розгляд.

Однак є інший нюанс. Члени комісії зазначили: в першу чергу роздаватимуть землі бійцям АТО з міста Берегова, (це ще близько п’ятдесяти нерозглянутих заяв), а вже потім мешканцям інших сіл та міст.

Микола ЯКИМЕЦЬ, голова комісії  із земельних питань Берегівської міської ради

Були у нас заяви із Полтави. Були у нас із Харкова заяви. Для нас є пріоритет видати спочатку земельні ділянки всім мешканцям міста, які воювали. Уже коли будуть забезпечені всі місцеві, тоді будемо розглядати інші.

Щодо 10 гектарів землі на Запорізькій, члени комісії також отримали звернення від місцевої ветеранської спілки бійців АТО, з проханням змінити цільове призначення цих ділянок, під ведення садового господарства.

Ольга БІЗІЛЯ

член комісії  із земельних питань Берегівської міської ради

Дана ситуація викликала занепокоєння у всіх учасників АТО. Для зменшення соціальної напруги, звертаємося до вас з проханням-рекомендацією: відкласти розгляд даного питання, тобто цих 10 гектарів. Натомість, змінити цільове призначення даного масиву, тобто цих 10-ти гектарів, із «ведення особистого сільського господарства» на «ведення садівництва». 

Загалом же, питання військовослужбовців вирішили детально розглянути за їхньої  участі на наступному засіданні. До мерії планують запросити усіх голів ветеранських організацій та спілок АТО, аби обговорити  нюанси виділення земель бійцям.

Віталій АНТІПОВ, член комісії  із земельних питань Берегівської міської ради

Сьогодні на земельній комісії було прийнято важливе рішення, на мою думку, щодо ветеранів АТО. Було прийнято рішення про те, що їх інтереси будуть представляти керівники громадських організацій, ветеранських спілок. Також, головне те, що ті учасники АТО, які не входять ні в одну спілку чи ветеранську організацію, також їхню думку будуть враховувати.

Джерело:

 

24 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів