Профілактично-просвітницькі навчання медиків і сільської громади відбулися у Колочаві — вперше на Закарпатті

Профілактично-просвітницькі навчання медиків і сільської громади відбулися у Колочаві — вперше на Закарпатті
На базі сімейної амбулаторії уселі Колочава на Міжгірщині запрацювала перша в Закарпатській області "Школа здоров'я".

 

Інформаційно-профілактична та освітня робота, ознайомлення з основними ризиками серцево-судинних захворювань, пропагування і формування серед населення навиків здорового способу життя, впровадження ефективної, доступної та якісної медико-санітарної допомоги у закладах первинної ланки – ось далеко не повний перелік напрямів роботи «Школи здоров’я». 

Під час заняття медики амбулаторії розповідали мешканцям села про фактори ризику при ішемічній хворобі серця, про лікувальну фізкультуру при серцево-судинних захворюваннях, про раціональне харчування, про можливості фітотерапії у лікуванні хвороб серця. Окрім наочних прикладів у вигляді корисної смакоти - дев'яти напоїв для здорового серця, різних видів меду та інших десертів, медики визначили кожному з присутніх індекс Робінсона ("Формула здоров'я"), провели анкетування та відповіли на численні запитання.

Завідувач амбулаторії с. Колочава Василь Леньо спільно з колегами акцентував увагу селян на основних симптомах, алгоритму дій та першій допомозі при серцевих нападах. Також йшлося і про відповідальність людей за власне здоров’я, необхідність відмови від шкідливих звичок та важливість проходження профілактичних медичних оглядів.

Профілактично-просвітницькі навчання відбуваються в рамках реалізації спільного зі Світовим Банком проекту МОЗ України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».  За словами головного лікаря Міжгірського центру первинної-медико-санітарної допомоги Марії Гримут, такий формат спілкування викликав надзвичайну зацікавленість селян і показав що є одним із дієвих методів донесення інформації до населення та проведення ефективної профілактичної роботи. Зустрічі з лікарями відбуватимуться на постійній основі і щоразу обиратиметься актуальна тематика для спілкування.

А вже на початку грудня у селі Синєвір при місцевій амбулаторії відбудеться аналогічний освітній захід. Невдовзі «Школи здоров’я»  запрацюють при сімейних амбулаторіях всіх районів області.

Джерело: Прес-центр ОЦЗ в Закарпатській області

 

24 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів