До 12 років в‘язниці з конфіскацією майна загрожує "мільйонеру" з Мукачева

До 12 років в‘язниці з конфіскацією майна загрожує "мільйонеру" з Мукачева
Житель міста над Латорицею задля отримання права власності на чуже майно придумав "оригінальну" шахрайську схему...

 

Мукачівською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру 32-річному місцевому мешканцю,  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство, тобто – придбання права на майно шляхом обману, вчинене в особливо великих розмірах).

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік маючи намір заволодіти квартирою в м.Мукачево, розробив шахрайську схему, яка передбачала декілька етапів, у тому числі залучення підставної особи для реалізації свого злочинного умислу та відведення від себе підозри.

Зокрема, підозрюваний через інших осіб подав до суду заяву про визнання права власності на майно, в рамках якої особисто надавав суду неправдиву інформацію та підроблені документи, що сприяло ухваленню рішенню на його користь. У подальшому, з метою набуття права добросовісного набувача, уклав цивільно-правові договори з нерухомістю, внаслідок чого спричинив потерпілій матеріальних збитків на суму 1 069 192 гривень, що в шістсот разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину та складає особливо великі розміри.

Згідно санкції ч.4 ст. 190 КК України – особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 12 років з конфіскацією майна.

Джерело: Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

25 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів