Пам’ять жертв голодоморів в Україні вшанували в Ужгороді

Пам’ять жертв голодоморів в Україні вшанували в Ужгороді
Сьогодні, 25 листопада, в Ужгороді відбулися жалобні заходи до Дня пам’яті жертв голодоморів.

 

Участь у пам’ятних заходах взяли голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, заступник голови Закарпатської обласної ради Петро Грицик, заступник міського голови Ужгорода Ігор Фартушок, секретар Ужгородської міської ради Андріана Сушко. Кілька сотень містян разом із представниками місцевої влади, керівниками відомств та державних установ, духівництвом пройшлися ходою від площі Поштової до місця встановлення майбутнього меморіалу «Жертвам голодоморів в Україні» на набережній Незалежності.

За словами Геннадія Москаля, вже до наступних роковин голодоморів на площі буде встановлено монумент, проект якого було обрано шляхом конкурсу. Сьогодні банер із ескізом майбітнього пам'ятника продемонстрували присутнім на заходах. Також голова Закарпатської ОДА закликав закарпатців запалити ввечері вдома свічки пам?яті. Лампадки горітимуть і на адміністративних будівлях краю.

Ужгородці поклали до наріжного каменю пам‘ятника «Жертвам голодоморів в Україні» колоски пшениці та запалили десятки лампадок як символі пам’яті і скорботи за померлими у часи страшного голоду 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років.

Закінчилися жалобні заходи спільною панахидою духівництва та громади Закарпаття.

Джерело: Прес-служба Ужгородської міської ради

 

25 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів