Закарпатський Перечин проти насильства!

Закарпатський Перечин проти насильства!
Перечин – одне із 16 міст України, яке 24 листопада приєдналось до «Флешмобу міст» в рамках всесвітньої кампанії «16 Днів Активізму проти ґендерно обумовленого насильства».

 

Дана акція відбулась у м. Перечин 24 листопада 2017 року з ініціативи Благодійного фонду «Центр громадських ініціатив» за підтримки ПРООН в Україні у партнерстві з Перечинською міською радою та Перечинською РДА.

У знак підтримки зменшення гендерно обумовленого насильства адмінбудинок Перечинської міської ради було підсвічено помаранчевим кольором – який протягом останніх років використовується  у світі як символ світлого майбутнього, вільного від насильства  щодо жінок і дівчат.

2064 жителі Закарпаття за 9 місяців 2017 року звернулись до органів соціального захисту та поліції щодо насильства  у сім’ї, з них: 

жінок - 1692

дітей – 19

чоловіків – 353

За цей же період у Перечинському районі зареєстровано 98 подібних звернень (88 жінок і 10 чоловіків).

Чи готові Ви з цим миритись, бо  Перечин проти насильства!

З метою привернення уваги громадськості та органів влади  до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;  активізації партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства, підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства  з 2001 року в Україні  у період з 25 листопада до 10 грудня  проводиться Всеукраїнська акція «16 Днів Активізму проти ґендерно обумовленого насильства»

На підтримку цієї громадської ініціативи у 2017 році  проводиться кампанія Генерального секретаря ООН по боротьбі з насильством щодо жінок (UNіTE), яка  проходить під гаслом «Не залишити нікого осторонь: зупинити насильство щодо жінок і дівчат».

Після флешмобу у приміщенні актової зали  Перечинської міської ради було проведено прес-брифінг, на якому голова правління БФ «Центр громадських ініціатив», депутат Закарпатської обласної ради Андрій Вишняк, представниця ПРООН в Україні Дар’я Гречко, Перечинський міський голова Іван Погоріляк та заступник голови Перечинської РДА Марина Чомоляк презентували цілий ряд заходів, що будуть проведені «Центром громадських ініціатив» за підтримки ПРООН в Україні у партнерстві з ЗЖГО «Веста», Перечиснкьою міською та Перечинською РДА протягом  наступних 16 днів не тільки у м. Перечин та районі, але  й у інших містах Закарпатської, Івано- Франківської та Чернівецької областей а саме:

22 - 25.11.2017 –  тренінг для представників  ОГС України на тему “Підхід заснований на правах людини та гендерний підхід у діяльності організації” (на базі туристично – відпочинкового комплексу «Воєводино»)

27.11. 2017 - 7.12.2017 тематичні зустрічі із старшокласниками у навчальних закладах м. Перечин Закарпатської області, м. Манява, Івано-Франківської  області та ЗОШ № 5 та № 31 м. Чернівці.

2.12.2017 – автопробіг за маршрутом Перечин - Ужгород – Чоп - Мукачево -   Берегово - Свалява - Перечин 

4 -10.12.2017 – інформаційні вуличні акції та  перегляд тематичних фільмів, групові дискусії у м. Перечин, Ужгород, Великий Березний, Виноградів, Манява, Чернівці  організовані у партнерстві з бібліотечними працівниками.

НЕ ЗАЛИШИТИ НІКОГО ОСТОРОНЬ: ЗУПИНИТИ НАСИЛЬСТВО ЩОДО ЖІНОК ТА ДІВЧАТ

Фото Сергія Гусакова

 

27 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів