Державне підприємство «Кук» на Закарпатті: основна діяльність не здійснюється, земельні ділянки не обробляються

Державне підприємство «Кук» на Закарпатті: основна діяльність не здійснюється, земельні ділянки не обробляються
Обласна державна адміністрація продовжує оприлюднювати інформацію про реальний стан колишніх сільськогосподарських підприємств Закарпаття, які свого часу мали потужне виробництво й забезпечували роботою велику кількість людей, а зараз перебувають у вкрай занедбаному стані.

 

– Відродити підприємства через прихід інвестицій неможливо, оскільки на законодавчому рівні можливість їх приватизації заблокована, – наголошує Геннадій Москаль. – Спроби змінити ситуацію через внесення відповідних законопроектів на розгляд Верховної Ради України результатів поки що не дали.

Сьогодні подаємо інформацію про стан Державного підприємства «Кук».

ДП «Кук» засноване на державній власності та підпорядковане Міністерству аграрної політики України (надалі – Мінагрополітики, Орган управління майном) і підзвітний йому.

Види діяльності:

Вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур;

Вирощування пряних, ароматних і лікарських культур;

Лісівництво та інша діяльність у лісовому господарстві (основний);

Лісозаготівлі;

Збирання дикорослих недеревних продуктів;

Надання допоміжних послуг у лісовому господарстві.

Виробничі підрозділи ДП «Кук» та земельні ділянки Підприємства територіально розташовані в межах Броньківської, Кушницької та Лисичівської сільських рад Іршавського району Закарпатської області.

Фактично, станом на момент проведення перевірки, підприємство свою основну діяльність не здійснює, лише надає послуги з розміщення автомашин у гаражі, земельні ділянки не обробляє.

При цьому не надано жодних калькуляцій щодо встановлення вартості наданих послуг, договорів та рахунків щодо надання вищезазначених послуг. Безпосередньо в касу підприємства надходять кошти «за послуги».

У журналі основних засобів підприємства зазначено майно, яке було вилучено Державною виконавчою службою, а саме: кормоподрібнювач 1989 року випуску, комбайн КПУ-2,4 1990 року випуску, плуг 1988 року випуску, шафа ГПА 1990 року випуску, горілки 1994 року випуску, переговорні установки 1990 року випуску, бульдозер МТЗДЗ 1988 року випуску, автомашина УАЗ 1998 року випуску. Фактично, в наявності дане майно відсутнє, на балансі рахується, документів, що підтверджують вилучення, не надано.

Більша частина майна знаходиться в занедбаному сані, однак окремі будівлі можна використовувати.

В ході перевірки встановлено, що на території підприємства під час огляду знаходились автотранспортні засоби, що не належать ДП «Кук». Договорів оренди чи договорів відповідального зберігання не надано. Також у приміщеннях гаражу знаходяться склади лісоматеріалів. Під час огляду також був встановлений факт рубки деревини на території ДП «Кук».

Під час фактичного огляду земельних ділянок, встановлено, що частина земель використовується сільськими жителями без відповідних дозвільних документів.

Відповідно до наданої інформації Іршавського відділення Хустської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Закарпатській області, за ДП «Кук» рахується загальна сума заборгованості по несплачених податках та обов’язкових платежах у розмірі 357 тисяч 001,39 гривень.

moskal.in.ua

 

28 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів