Духовну книгу презентував у Перечині лауреат премії імені Леоніда Глібова

Духовну книгу презентував у Перечині лауреат премії імені Леоніда Глібова
У Перечинській ЦРБ у минулий четвер відбулися дві презентації — духовної книги письменника Юрія Шипа “Із Небом на Землі” та Гімну Перечина на його слова у виконанні Народного артиста України Петра Матія (його ж музика в супроводі акомпаніатора Голуб'євої Лариси – викладача Ужгородського Державного музичного коледжу ім. Дезидерія Задора).

 

У цьому ж виконанні звучала й в'язанка побожних пісень з авторової книги.

У презентації взяли участь літератори, науковці, літературознавці, митці, теологи й журналісти нашого краю. Присутні освітяни, бібліотекарі, школярі, інші дорослі та юні шанувальники таланту презентаря в переповненій залі мали можливість почути високі оцінки виховного значення книги "Із Небом на Землі" з уст гостей: письменників – доктора історичних наук, професора Ужгородського національного університету Сергія Федаки, Івана Козака, Василя Мулеси, журналіста – публіциста і поета Василя Зубача, доктора філософії, кандидата педагогічних наук, члена Ліги українських композиторів Марії Баяновської. Вони відзначили високі якості художнього рівня та морального змісту презентованої книги.

З такими ж висновками та враженнями виступали і мер Перечина Іван Погоріляк та голова Перечинської районної ради Михайло Ласкін, який від імені Перечинських райдержадміністрації та ради нагородив Юрія Шипа Почесною грамотою "за вагомі досягнення на літературній ниві, високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток культури та мистецтва Перечинщини....".

Зворушенно звучали на зібранні й виступи священиків греко-католицької та православної Церков о. Андрія Долинича та Андрія Валька, а також завідуючої Перечинської центральної районної бібліотеки Марії Кость, бібліотекаря з села Мокре Любові Стегури та інших учасників цього своєрідного святодійства.

Василь ЮРАШ

ЧИТАЙТЕ також:

З любов’ю до Бога і Людини!

 

28 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів