Жива ялинка – минуле століття: студенти УжНУ роблять святкові «деревцята» навіть із iPhone!

Жива ялинка – минуле століття: студенти УжНУ роблять святкові «деревцята» навіть із iPhone!
Із корків до винних пляшок, паперу, цукерок і навіть… мобільних ґаджетів може вийти оригінальний новорічний атрибут

 

Із корків до винних пляшок, паперу, цукерок і навіть… мобільних телефонів може вийти оригінальний новорічний атрибут, – переконані організатори акції «Альтернативна ялинка», що триває в Ужгороді.

Європейський досвід із виготовлення альтернативних ялинок в Ужгороді втілюють уже третій рік поспіль. Суть акції полягає в тому, аби проявити свою фантазію й виготовити новорічне деревце з будь-чого, що припаде до душі, – аби тільки не купувати справжню ялинку. Головне, щоб альтернативна ялинка була не лише оригінальною, але й… ялинкою – мала конусоподібну форму й  схожість зі справжньою. А от у виборі матеріалів можна дати собі волю.

Марія Заболотна

Співорганізатор акції професор УжНУ Федір Шандор розповідає: «Долучитися до акції може будь-хто, незалежно від віку, наразі ж учасники – це переважно студенти. Ялинки збираємо в ресторації «Швабенгоф», а презентуємо все зібране під час Фестивалю пряників, і, звичайно, оберемо найкращих».

Студентка факультету туризму та МК Марія Заболотна представила, напевно, найдорожчу альтернативну ялинку, тож розповідає: «Я радилася з дівчатами із команди черлідерів і почула всілякі ідеї: фрукти, пластикові ложки, пляшки… Хотілося щось таке, чого точно ні в кого не буде. А потім жартома від Саші Орос прозвучала думка виготовити ялинку з… iPhone. Ми посміялися й забули. Після тренування вона потягла мене в магазин із ґаджетами, де продавці й допомогли зробити ось таку ялинку. Під час зйомки жоден iPhone не постраждав».

Оглянути креативні ялинки можна буде 16 грудня в культурно-історичному центрі «Совине гніздо». Станьте не просто глядачем – долучайтеся!

Ксенія Шокіна, МедіаЦентр УжНУ

 

29 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів