Які враження про Закарпаття склалися у "посольських людей" з півтора десятка європейських держав?

Які враження про Закарпаття склалися у "посольських людей" з півтора десятка європейських держав?
У середу, 29 листопада, Берегівщину відвідали представники посольств Австрії, Бельгії, Чехії, Франції, Німеччини, Греції, Угорщини, Латвії, Люксембургу, Португалії, Румунії, Словаччини, Іспанії, Швеції та представники ЄС в Україні.

 

Спочатку вони відвідали ЗОШ №4 м. Берегова, а потім зустрілися з керівництвом району та міста.

З представниками посольств країн – членів ЄС зустрілися голова райдержадміністрації Іштван Петрушка, голова районної ради Йосиф Шін та міський голова Берегова Золтан Бабяк.

Під час зустрічі вони обговорили хід реформ в Україні та ситуацію із Законом України «Про освіту», а також дотримання прав національних меншин у нашому регіоні.

Керівники району наголосили, що Берегівщина і Закарпаття – завжди були багатонаціональним краєм, але тут ніколи не було міжнаціональної ворожнечі. Зараз діє багато зовнішніх чинників, які роздмухують непорозуміння.

У свою чергу, представники ЄС зауважили, що за їхніми спостереженнями національні меншини в Україні мають досить широкі права та добре захищаються законодавством України. Адже навіть не у всіх країнах ЄС національні меншини мають таку підтримку на законодавчому рівні. Хоча, звісно, необхідно дослухатися до всіх зацікавлених сторін.

Джерело: Прес-центр Берегівської РДА

 

30 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів