Верховинські школи — у "зоні особливої уваги" УжНУ

Верховинські школи — у "зоні особливої уваги" УжНУ
На філологічному факультеті Ужгородського нацуніверситету добре усвідомлюють важливість живого профорінтаційного спілкування з молоддю.

 

28 листопада представники українського відділення філологічного факультету, зокрема завідувач кафедри української літератури, професор Валентина Барчан, доцент цього ж підрозділу Оксана Кузьма, аспірант кафедри Мар’яна Козик і студентки-магістрантки Марія Якубишин та Анастасія Ониськів, з профорієнтаційною метою відвідали Нижньоворітську ЗОШ І–ІІІ ст., місцеву школу-інтернат І–ІІІ ступенів, а також Верхньоворітську та Воловецьку загальноосвітні школи І–ІІІ ст.

З учнями верховинських шкіл спілкувалися про нові запити часу, вдалий вибір професії, а також про спеціальності, які можна здобути, навчаючись на філологічному факультеті.

Так, Валентина Барчан зауважила, що розбудовувати свою державу повинні самі українці, не чекаючи допомоги від чужинців: «Країні потрібні талановиті, творчі, патріотично налаштовані фахівці. Життя нам кидає виклики, ставить нас перед випробуваннями, тому філологічний факультет ці потреби часу враховує, навіть іде їм на випередження. Ми попрацювали на те, щоб забезпечити нашим вступникам широкі можливості для вибору фаху в межах спеціальностей «Середня освіта» і «Філологія». Про змістове наповнення цих спеціальностей докладно розповіла Оксана Кузьма.

Враженнями про наукову роботу на факультеті як один із аспектів повноформатного навчання філологів поділилася аспірант кафедри української літератури Мар’яна Козик, у минулому – випускниця Верхньоворітської ЗОШ І–ІІІ ст.

Доповнили картину про всі грані життя на філфаку студентки-магістрантки українського відділення Марія Якубишин та Анастасія Ониськів. Запальний презентаційний ролик про студентське дозвілля на факультеті не залишив байдужим нікого.

За інформацією доцента кафедри української літератури Оксани Кузьми, Медіацентр УжНУ

 

30 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів