Автоперевізники: Ситуація із безоплатним перевезенням школярів в Ужгороді набуває все більш негативного характеру

Автоперевізники: Ситуація із безоплатним перевезенням школярів в Ужгороді набуває все більш негативного характеру
Підприємці, які працюють на автобусних маршрутах Ужгорода (ГО Асоціація пасажирських перевізників міста Ужгород), передали міському голові відкритий лист щодо ситуації з перевезеннями:

 

Міському голові м. Ужгород Андріїву Б.Є.

Шановний Богдане Євстафійовичу!

Змушені до Вас звернутися із відкритим листом, оскільки ситуація із безоплатним перевезенням школярів на автобусних маршрутах загального користування в Ужгороді буває все більш негативного характеру і це все гостріше відчувають і учні та їхні батьки, і водії.

Відповідно до рішення Ужгородської міської ради із березня 2016 року нами забезпечується безоплатне перевезення школярів. Після запровадження цієї пільги, яка надається нами за власний рахунок, на окремих маршрутах різко збільшився пасажиропотік. Школярі, які раніше з метою економії коштів йшли до школи одну-дві зупинки пішки та ті, яких підвозили батьки, перейшли на громадський транспорт.

Є також діти, котрі відверто зловживають можливістю без оплати їздити містом і проводять таким чином дозвілля, влаштовують собі "екскурсії" в час уроків і поза ними.

Скажемо відверто: ми не передбачали, що використання зазначеної пільги стане настільки масовим і нею будуть зловживати. Незадоволення пасажирів стає критичним, бо на багатьох маршрутах у години “пік” не можуть скористатися транспортом ужгородці, які їдуть на роботу, адже пасажиромісткість автобусів на маршрутах формувалася до надання пільги школярам.

Крім того, пільгою з безоплатного перевезення масово почали користуватися молоді люди, які вже закінчили навчання в школі, є студентами чи десь працюють, проте зберегли колишні учнівські квитки, виправляють у них дати або й фальсифікують такі посвідчення. Підробляють цей документ і учні, які не навчаються у школах міста. Відповідно до законодавства можна було б не допускати до перевезень таких “школярів”, але як тільки водії намагаються не допустити до перевезень школярів, які не мають посвідчення або мають недійсне (протерміноване, підроблене), вони стають “героями” обговорень, зокрема у ЗМІ, соціальних мережах. Такий моральний тиск на водіїв призводить до того, що багато з них звільняються з роботи. Не є секретом, що іноді автобуси не виїжджають на маршрути через відсутність водіїв на підміну.

На жаль, намір міської влади Ужгорода надати додаткову якісну соціальну пільгу тим, кому вона реально потрібна, вилився у “протистояння” між школярами, батьками та водіями.

З метою уникнення подальшого накопичення негативу вважаємо доцільним припинити експеримент і надати школярам пільгу, яка передбачена чинним законодавством. Скасування рішення міськради про безоплатне перевезення школярів призведе до того, що діти перестануть їздити без потреби, не буде тих, хто зловживає пільгою. Відтак це зменшить соціальну напругу у місті та дасть змогу якісніше забезпечувати перевезення пасажирів, особливо у години “пік”.

Джерело: Ужгородська міськрада у ФБ

 

30 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів