В УжНУ відбувся брифінг та воркшоп “YouControl – інноваційний інструмент для антикорупціонерів”

В УжНУ відбувся брифінг та воркшоп “YouControl – інноваційний інструмент для антикорупціонерів”
Ознайомитися із системою YouControl та її можливостями мали змогу студенти УжНУ та представники ЗМІ в ході короткого брифінгу та воркшопу. Ініціатором проведення зустрічі виступила кафедра фінансів і банківської справи УжНУ. Як зазначила професор Ніна Пойда-Носик, навесні цього року університет підписав меморандум про співпрацю з YouControl, за допомогою якого студенти можуть навчитися оцінювати ризики потенційних контрагентів, уникати ризикованих угод, які можуть спричинити фінансові збитки. Також інструмент є корисним для журналістів та всіх, хто має бажання більш ретельно вивчити бізнес-активність українських компаній.

 

YouControl - інформаційно-аналітична платформа для бізнес-аналітики, конкурентної розвідки та перевірки контрагентів.  Онлайн-ресурс розпочав свою роботу у 2014 році. Він дозволяє отримати актуальну на час запиту інформацію про компанію із державних реєстрів і щоденно дізнаватись про зміни, що відбуваються.

Як зазначила PR-менеджер YouControl Антоніна Ряховська: «Наш інтернет-ресурс опрацьовує дані з 40 державних реєстрів, аналізує контрагентів, зокрема, стан їхньої фінансової діяльності. Наша гордість – система, яка показує різноманітні зв’язки між компаніями. Користувач YouControl отримує інформацію про необхідну компанію у вигляді досьє, що дозволяє дізнатися, зокрема, про гравців на ринку, набагато швидше та ефективніше виявити можливі шахрайства чи корупційні схеми. Ми співпрацюємо з основними українськими антикорупційними агенціями та журналістами-розслідувачами: «Ні корупції», «Стоп корупції», з телеканалом «1+1», «Bihus.info», програмою «Наші гроші» та багатьма іншими. Метою нашої діяльності ми бачимо зростання української економіки та покращення її прозорості».

Засновник та СЕО YouControl Сергій Мільман розповів про дослідження, які робить ресурс, зокрема про ринок державних закупівель, про взаємодію українського бізнесу з російськими компаніями, які знаходяться під санкційними обмеженнями. «Ми презентували дослідження щодо економічних інтересів депутатів ВРУ, де розглянули, якими схемами вони користуються для оптимізації бізнесу, також робили рейтинг лідерів медичного постачання. Загалом, наш ресурс володіє багатьма механізмами, які дозволяють зробити дослідження будь-якої компанії в Україні більш повним та об’єктивним» - зазначив Сергій Мільман. 

Для журналістів та студентів УжНУ відбувся воркшоп, протягом якого представники YouControl провели тренінг з користування онлайн-ресурсом, розглянули завдання, які виникають перед користувачами  та шляхи їх вирішення.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

30 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів