Закарпатські митники затримали вантажівку з волоськими горіхами на 40 тис. євро

Закарпатські митники затримали вантажівку з волоськими горіхами на 40 тис. євро
Закарпатською митницею ДФС отримано інформацію від правоохоронних органів України щодо можливого здійснення одним із українських об’єктів зовнішньоекономічної діяльності порушень митного та податкового законодавства під час експорту товару «ядра горіхів волоських» загальною вагою більше 21 тис. кг, загальною вартістю біля 40 тис. євро, шляхом подання до митного контролю та митного оформлення підроблених документів.

 

В період 28-29 листопада 2017 року, під час митного огляду вантажівки, яка переміщувала вищевказаний вантаж на адресу хорватського підприємства, був виявлений рахунок, згідно з яким продавцем вказаного товару є іноземне «офшорне» підприємство, покупцем – також іноземне, а вартість товару вказана більшою в три рази ніж зазначена в документах, поданих до митного контролю та оформлення органу доходів і зборів України.

Окрім того, митницею від правоохоронних органів отримано матеріали які свідчать про те, що до митного оформлення товару на внутрішній митниці подавались підроблені документи, а саме угоди про реалізацію товарів та акти закупок.

На даний час проводиться документування правопорушення та вирішується питання про складання протоколу про порушення митних правил та тимчасового затримання товару.

ДФС у Закарпатській області

 

30 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів