На Тячівщині підліткам розказали про наслідки для тих, хто пропускає уроки

На Тячівщині підліткам розказали про наслідки для тих, хто пропускає уроки
Поліцейські Тячівського відділу поліції відвідали навчальний заклад та провели профілактично-виховну бесіду та профорієнтаційну роботу з учнями.

 

Старший інспектор ювенальної превенції Тячівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області  Антоніна Маркітан продовжує спілкування з учнівською молоддю Тячівського району а  саме з учнями Тересвянської філії Тячівського професійного ліцею на тему «Профілактика правопорушень серед неповнолітніх».

Такі зустрічі проводяться систематично для забезпечення соціального та правового захисту дітей, попередження злочинів з боку неповнолітніх, формування правомірної та відповідальної поведінки. Цього разу зустріч підготували для учнів 15-18 років.

Проведено заходи  залучення дітей до навчання. Йдеться про учнів, які свідомо пропускають навчальний процес. Законодавство наголошує, якщо учень не з’являвся на заняттях протягом десяти днів підряд без поважних причин, навчальний заклад невідкладно має повідомити про це місцевий відділок Нацполіції та службу у справах дітей.

Пояснити відсутність дитини у школі можна за допомогою медичної довідки, письмового пояснення батьків чи опікунів або самого учня, якщо він повнолітній. Крім цього лейтенант  поліції Антоніна Маркітан наголосила, якщо дитина не залучена до навчання, батьків притягають до відповідальності аж до позбавлення батьківських прав.

Під час зустрічі директор надав інспектору списки учнів, які не з’являлися на заняття  протягом 10 днів без поважних причин. З ними одразу ж провели додаткову виховну бесіду, на одного із їх батьків складено протокол про попередження.

Долучилася до профілактично-виховної бесіди  інспектор сектору кадрового забезпечення Тячівського відділу поліції, лейтенант Аліна Васека. Вона повідомила про набір на службу в поліцію, який розпочався 20 листопада. Правоохоронець розповіла про вакансії на посади поліцейських ізолятора тимчасового тримання.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

30 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів