Працівники навчальних закладів Закарпаття у паніці: платіжки за комуналку отримують систематично, зарплати нема три місяці

Працівники навчальних закладів Закарпаття у паніці: платіжки за комуналку отримують систематично, зарплати нема три місяці
На Хустщині вже третій місяць поспіль адміністративно – господарський та навчально – допоміжний персонал навчальних закладів району без зарплатні. Люди у паніці, адже платіжки за комуналку отримують систематично, чого не скажеш про чесно зароблене. Ситуацію, хоч і невтішну, треба вирішувати на місцях і оптимізаційні процеси будуть неминучими.

 

Щодо заборгованості з виплат заробітної плати, Хустський район - дотаційний. Іншими словами фінансово неспроможний. Крім того, увесь грошовий ресурс, який був - свого часу депутати спрямували на виплату зарплат і решти захищених статей. Наразі залишалося - чекати на фінансову підтримку держави. На стабілізаційну дотацію у краї очікували ще до середини листопада, однак поступила вона наприкінці.

На Хустщині оперативно скликали районну сесію. Наразі мова йде про 6 млн. 187 тисяч 698 грн., з яких більше 5-ти мільйонів пішло на погашення заборгованості з виплати зарплатні. До слова, району і області у цілому, аби без боргів завершити рік, необхідно значно більшу суму. Наразі тривають певні бюрократичні процедури. Реальні кошти люди отримають буквально з дня на день. Чи зможуть у районі до кінця бюджетного року вишукати кошти для оплати праці технічних працівників ще за два місяці? – поки невідомо. Однак пообіцяли прикласти максимум зусиль, аби увійти у Новий рік, не боргуючи.

М-студіо

 

30 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів