Екологічний "карт-бланш" отримала Регіональна асоціація органів місцевого самоврядування Закарпаття "За чисте довкілля"

Екологічний "карт-бланш" отримала Регіональна асоціація органів місцевого самоврядування Закарпаття "За чисте довкілля"
У четвер, 30 листопада, у конференц-залі готельного комплексу «Сольво», який знаходиться на території Полянської ОТГ, відбувся Форум регіональних екологічних ініціатив «Поляна – ЕКО 2017 "За чисте довкілля".

 

У роботі заходу взяли участь Балаж Лопперт – консул генерального консульства Угорської республіки в Ужгороді, Франк Вернер – директор товариства «Екосервіс Словенско», Роберт Горват – депутат ВРУ, голови Полянської, Великоберезнянської та Перечинської ОТГ, а також голови Воловецької, Міжгірської, Буштинської, Сторожницької селищних та сільських рад, депутати Полянської сільської ради, керівники відділів, навчальних закладів Полянської ОТГ та інші.

Вступним словом розпочав роботу Форуму Володимир Суран, координатор громадських ініціативи «Закарпаття – за чисте довкілля»,   після якого виступив голова Полянської ОТГ.  Іван Дрогобецький підкреслив, що Поляна, як курорт має стати зразком екологічної чистоти: «Ми переходимо у практичну площину, щоб наші мрії про чисте довкілля збулися. Європейський Союз пропонує реальну допомогу, але для здійснення мети треба створити Асоціація органів місцевого самоврядування, яка буде займатися екопроектами».

Відтак, Регіональна асоціація органів місцевого самоврядування Закарпаття "За чисте довкілля" була створена прямо на Форумі. Головою новоствореного об’єднання було вибрано голову Полянської ОТГ Івана Дрогобецького, заступником - голову Великоберезнянської ОТГ Богдана Кирлика, виконавчим директором - Володимира Сурана.

Учасники Форуму один за одним розповідали про жахливий стан екології у краї, ділились міркуваннями щодо покращення ситуації. Так депутат ВРУ Роберт Горват підмітив: «З думкою про екозбереження має лягати і вставати кожен чиновник».

На форумі обговорювалась перспектива створення екологічного поселення у селі Родникова Гута Полянської ОТГ, з презентацією проекту якої виступив Йосип Головач – директор НДІ засобів аналітичної техніки УжНУ,  який сказав, що створення в Р.Гуті екопоселення та екопарку сприятиме формуванню екосфери у цілому. Для цього потрібно обов’язково залучити грантові кошти Євросоюзу». По цьому ж питанню виступив підприємець Артем Федосеєв, який розповів про перспективи розвитку екотуризму в Р.Гуті: створення вівцеферми, рибників тощо.

В кінці Форуму Іван Дрогобецький сказав: «Ми прагнемо на Р.Гуті запровадити один з найкращих екопроектів. І у мене є тверда віра, що депресивне село, з якого масово мешканці виїжджають, стане процвітаючим».

Юрій Шипович, Фенікс слово

 

01 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів