В Ужгороді розповіли про завтрашню акцію профспілок у Києві

В Ужгороді розповіли про завтрашню акцію профспілок у Києві
У Закарпатській обласній раді профспілок відбулася прес-конференція голови облпрофради Володимира Фленька для журналістів всеукраїнських і регіональних засобів масової інформації, на якій йшлося про акцію профспілок, яка відбудеться в м. Києві 6 грудня.

 

Виступаючи перед журналістами, профспілковий лідер області наголосив на тому, Федерацією профспілок України висунуто ряд вимог до Кабінету Міністрів України для врахування у другому читанні проекту Держбюджету:

- у Державному бюджеті України на 2018 рік встановити мінімальну заробітну плату на рівні не нижче фактичного прожиткового мінімуму - не менш ніж 4023 грн.;

- знизити непосильні для населення ціни на природний газ, електроенергію та тарифи на житлово-комунальні послуги, виходячи з платоспроможності заробітних плат, пенсій, стипендій;

- встановити розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника (робітника) І тарифного розряду на рівні, що перевищує розмір мінімальної заробітної плати.

Висунуто й інші вимоги профспілок до Кабінету Міністрів України.

З метою проведення подальших колективних дій на підтримку профспілкових вимог, президія Федерації профспілок України прийняла рішення: напередодні розгляду проекту Державного бюджету України на 2018 рік у другому читанні провести 6 грудня в м. Києві профспілкову акцію у формі інформаційного пікетування органів державної влади.

Підсумки акції і виконання вимог профспілок будуть розглянуті на засіданні Президії Федерації профспілок України, де буде визначено подальші дії ФПУ.

Сергій Баранчиков, завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради, фото автора

На фото:

- голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько (ліворуч) виступає перед журналістами всеукраїнських і регіональних ЗМІ.

 

05 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів