В Ужгороді відкрили Тренінговий центр для сімейних лікарів Закарпаття

В Ужгороді відкрили Тренінговий центр для сімейних лікарів Закарпаття
Сьогодні в Ужгороді відкрили приміщення тренінгового центру в будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини №7 на вулиці Легоцького. Тут будуть проводити тренінги для сімейних лікарів всієї області.

 

Символічну червону стрічку перерізали міський голова Ужгорода Богдан Андріїв та Стів Холдемен, представник релігійного об’єднання «Церква Ісуса Христа святих останніх днів» з американського міста Лос-Анджелес, яке долучилося до співфінансування проведення ремонту для облаштування центру.

Богдан Андріїв відзначив, що вже десятиліття тривають дружба Ужгорода з містом-побратимом Корвалісом і дуже приємно, що й американці з інших міст, благодійних організацій долучаються до допомоги нашому місту. «Завдяки цьому ми зможемо реалізовувати реформи, які стартували в нашій охороні здоров’я. Медицина, освіта  – серед пріоритетів у роботі міської влади Ужгорода. Уже в усіх, крім трьох, амбулаторій сімейної медицини в місті зроблено капітальні ремонти, закуповуємо сучасне обладнання, бо саме первинна ланка медицини – те, куди насамперед звертаються люди, де важливо правильно оцінити, як діяти далі», – наголосив Богдан Євстафійович.

Стів Холдемен представив свою дружину Джойс, яка активно допомагала у співпраці з Ужгородом, розповів про їхню організацію. Заступник директора департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Єлизавета Біров подякувала заокеанським гостям, запросила долучатися і до інших проектів.

Усім, хто прийшов на урочистості, представили невеличкий фільм, як започаткували задум і реалізовували його. 

Із міського бюджету Ужгорода лише протягом 2016-17 років загалом на ремонти цієї амбулаторії скерували понад 1 мільйон гривень, з обласного бюджету близько 200 тисяч гривень і ще майже стільки ж надали американські благодійники.

Джерело: Прес-служба Ужгородської міської ради

 

05 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів