Учнів десятого класу Лінгвістичної гімназії ознайомили з роботою Ужгородської міської ради

Учнів десятого класу Лінгвістичної гімназії ознайомили з роботою Ужгородської міської ради
Сьогодні в рамках Всеукраїнського тижня права з роботою Ужгородської міської ради ознайомилися учні десятого класу Лінгвістичної гімназії.

 

Школярів провели в сесійну залу, розсадили на місця, де працюють депутати. Заступник міського голови Василь Гомонай, який, до речі, також випускник цієї гімназії і є депутатом міської ради кількох скликань, очолював «бюджетну» комісію, розповів про роботу міської ради, ремонти вулиць, медичних закладів, садочків і шкіл, які вже зроблено і які планують з початку наступного року. Василь Васильович навів приклади, які питання вирішуються на законодавчому рівні всієї держави, а які – органами місцевого самоврядування, як розподіляються кошти, працюють прийняті міськими депутатами програми.

У школярів було чимало запитань – про безпеку в навчальних закладах, на вулицях Ужгорода, реставрацію історичних будівель. До дискусії про автобусні перевезення, долучилася і вчителька історії та права, яка супроводжувала дітей, Людмила Миронівна Петрінко.

Заступник міського голови Василь Гомонай попросив школярів долучатися до ініціатив у місті. Домовилися, що діти матимуть завдання: на офіційному сайті Ужгородської міської ради знайти депутатів зі свого мікрорайону і написати кожному звернення, що потрібно зробити на своїй вулиці чи в будинку.

Начальник відділу по роботі з депутатами і постійними комісіями Ужгородської міської ради Олеся Шевчук розповіла про систему голосування депутатів міськради і гімназисти її випробували – перебіг голосування і його результати відображалися на електронному табло.

Джерело: Прес-служба Ужгородської міської ради

 

05 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів