В Ужгороді завершують облаштування чотирьох “розумних” автобусних зупинок

В Ужгороді завершують облаштування чотирьох “розумних” автобусних зупинок
На зупинках “універмаг “Україна”, “пл. Кирила і Мефодія (Собор)”, “магазин “Електрон” діють електронні табло, на яких відображається час, через скільки хвилин прибуде автобус кожного маршруту.

 

На зупинках здійснюється цілодобове відеоспостереження, пасажири можуть без оплати скористатися Wi-Fi. Встановлення “тривожних” кнопок виклику із можливістю зв’язку з оператором, портів підзарядки телефонів та благоустрій зупинок планується завершити до кінця року.

Встановлення зупинок профінансувало ТзОВ “Дозор Україна”, яке уже більше року забезпечує в Ужгороді роботу системи супутникового моніторингу та диспетчеризації міського пасажирського транспорту, а підведення електроенергії та мережі Інтернет профінансували з міського бюджету.

“Розумні” зупинки інтегровані у систему GPS-моніторингу, яка у режимі online інформує пасажирів про рух громадського транспорту. Ресурс розміщений на офіційному сайті міської ради, у розділі “Громадський транспорт”. Для зручності пасажирів також діє мобільний додаток Dozor City, який можна завантажити через Play Market. Відтак кожен пасажир має можливість у режимі реального часу отримати актуальну інформацію про маршрути міста, перелік зупинок, через які пролягає маршрут, а символ “автобусна зупинка” активний і через нього можна з’ясувати, через скільки хвилин приїде автобус.

Підключення до системи GPS моніторингу четвертої “розумної” зупинки, яка знаходиться на пл. Корятовича, відбудеться після підведення до неї інтернету.

Джерело: Прес-служба Ужгородської міськради

 

06 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів