Ростислав Бузаш: Усі хвойні дерева, підготовлені до продажу, повинні бути оснащені спеціальними бирками

Ростислав Бузаш: Усі хвойні дерева, підготовлені до продажу, повинні бути оснащені спеціальними бирками
У номері бирки закодована інформація про вид, сорт дерева, лісництво, з якого воно було відпущено і коли зрубали...

 

На Рахівщині стартує операція «Новорічна ялинка». Про деталі передноворічної операції розповів провідний інженер з охорони лісу ДП «Рахівське ЛДГ» Ростислав Бузаш.

Метою операції є захист зелених хвойних насаджень від вирубування у передноворічний період й посилення державного контролю за охороною лісів. Так, державною лісовою охороною та Рахівським РВ ГУНП в Закарпатській області розроблено «План комплексних заходів щодо забезпечення охорони хвойних насаджень від незаконного вирубування у передноворічний період 2018 року».

«З метою боротьби з браконьєрством, всі хвойні дерева, які реалізуються на торгових майданчиках, повинні бути оснащені спеціальними бирками. Всі номери бирок занесені в єдину базу Державного агентства лісових ресурсів. В номері бирки закодована інформація про вид, сорт дерева, лісництво, з якого воно було відпущено і коли зрубали. Потрібно зазначити, що згідно з розробленим планом, будуть організовані та проведені рейдові перевірки – для профілактики незаконних вирубок», - відмічає Ростислав.

ДП «Рахівське ЛДГ» інформує, що у відповідності зі статтею 65 КУпАП, на порушника накладається адміністративний штраф у розмірі від 85 до 204 гривень і нараховується завдана державі шкода (понад тисячу гривень).

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

06 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів