В Ужгороді навчалися представники органів самоврядування Закарпаття

В Ужгороді навчалися представники органів самоврядування Закарпаття
В Ужгородській міській раді сьогодні провели практикум "Повноваження органів місцевого самоврядування у сфері дотримання трудового законодавства". Навчання організовано у рамках проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (ПУЛЬС), який реалізовує Асоціація міст України (АМУ) за підтримки USAID.

 

З вітальним словом до присутніх, а у практикумі взяли участь представники Ужгорода, Чопа, Берегова, Великого Березного, Іршавської, Полянської та Перечинської об'єднаних територіальних громад, сіл Невицьке та Холмок, звернувся виконавчий директор Закарпатського РВ АМУ Іван Ревтій.

Про функції та повноваження управління Держпраці у Закарпатській області, повноваження органів місцевого самоврядування у сфері дотримання трудового законодавства розповів перший заступник керівника управління Василь Грицик. Начальник відділу збільшення наповнення бюджету Головного управління Пенсійного фонду України у Закарпатській області Мирослава Максимович у своєму виступі акцентувала на важливості легалізації найманої праці та заробітної плати.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв привітав присутніх з Днем місцевого самоврядування. Відзначив, що завдяки підтримці уряду, особисто прем'єр-міністра Володимира Гройсмана реформа місцевого самоврядування рухається вперед, завдяки процесам децентралізації місцеві бюджети отримують набагато більше надходжень. Активно працює й Асоціація міст України, спільними зусиллями, беручи участь у засіданнях бюджетного комітету Верховної Ради, інших парламентських комітетах, вдалося відстояти деякі позиції, які дадуть змогу органам місцевого самоврядування акумулювати більше коштів у місцевих громадах.

Також Богдан Євстафійович, як голова Закарпатського регіонального відділення АМУ, вручив Подяки голови Асоціації міст України Віталія Кличка за послідовне відстоювання інтересів громади регіональному консультанту АМУ з правових питань у Закарпатській області Олегу Лукші та Великоберезнянському селищному голові Богдану Кирлику.

Подяку отримав і сам Богдан Євстафійович: її вручив за дорученням Віталія Кличка з нагоди Дня місцевого самоврядування та з нагоди 25-річчя Асоціації виконавчий директор регіонального відділення Іван Ревтій.

Джерело: Ужгородська міська рада у ФБ

 

07 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів