В Ужгородському університеті відбувся міський етап олімпіади юних айтішників

В Ужгородському університеті відбувся міський етап олімпіади юних айтішників
Виш також забезпечить проведення обласного етапу олімпіади з інформаційних технологій у лютому, у планах на наступні роки — проведення і четвертого етапу.

 

4 грудня в читальній залі Наукової бібліотеки УжНУ відбулося відкриття ІІ-го (міського) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій, у якій взяли участь учні 8-11 класів ужгородських шкіл.

Перед виконанням завдань школярів докладно ознайомили з процедурою. Короткий інструктаж влаштувала представниця методичного кабінету управління освіти Ужгородської міської ради Мар’яна Капраль. Ще раз наголосила, як правильно поводитися на олімпіаді, щоб не виявитися дискваліфікованим. Повідомила, що результати будуть через день на сайті управління, й учасники протягом трьох днів могтимуть апелювати, якщо повважають, що до них у підрахунку балів поставилися несправедливо. Коли ж апеляцій не буде, то за чотири дні оголосять імена переможців.

Петро Горват

Відтак із вітальним словом до юних інформатиків звернувся завідувач кафедри комп’ютерних систем та мереж доцент Петро Горват: «Від імені Ужгородського національного університету радий вітати вас у нашому виші. Сподіваємося, що вам сподобається й частина з вас обов’язково прийде наступного року або через рік-два та продовжить здобувати освіту тут, в УжНУ. Адже ІТ-знання нині потрібні фактично у всіх галузях. Зараз перед вами досить складне випробування – протягом чотирьох годин (півгодини з яких – тестування і 3,5 години – практичний тур) ви повинні виконати чимало завдань. Будьте уважні, вчитуйтеся у формулювання, розплановуйте час. Успішної вам роботи – і хай переможуть найкращі!»

Петро Петрович надав також деякі технічні рекомендації. Наголосив, щоб школярі перевірили спочатку, чи техніка добре працює, нагадав, як правильно називати файли та папки, тощо.

Перший тур олімпіади

Відтак учасникам роздали тестові завдання і бланки відповідей та розпочали півгодинний перший тур.

Начальник центру інформаційних технологій Ужгородського університету Христина Мишковська, яка є авторкою цьогорічних практичних завдань, розповідає: «В комплексне завдання закладено перевірку рівня володіння майкрософтівськими офісними технологіями: Word, Exсel, Access і Power Point. Завдання всі однієї тематики, пропонується виконати певні операції в різних офісних пакетах. Рівень складності майже у всіх однаковий, хіба що для молодших передбачається дещо спрощене завдання щодо баз даних, адже вони вивчатимуть Access пізніше».

Після тестування школярів розділили по комп’ютерних класах. Зокрема, крім читального залу бібліотеки УжНУ (там виконували тестування всі учасники та працювали за комп’ютерами наймолодші учасники), залучили ще 5 приміщень різних факультетів, де протягом 3,5 годин учні й виконували завдання практичного туру. Школярам у розпорядження надали найновіші комп’ютерні класи, придбані університетом в останні роки: два класи інженерно-технічного факультету, по одному на математичному факультеті, факультеті суспільних наук та факультеті іноземної філології. Крім того, кафедра комп’ютерних систем та мереж надала приміщення та техніку для роботи журі. УжНУ також забезпечить проведення обласного (третього) етапу олімпіади з інформаційних технологій у лютому, у планах на наступні роки — проведення і четвертого етапу.

Кароліна Бучковська,

фото Терези Богуняк

 

07 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів