Новий рік на Закарпатті розпочнеться з п’яти гастрономічних і колядницьких фестивалів

Новий рік на Закарпатті розпочнеться з п’яти гастрономічних і колядницьких фестивалів
Про це інформує управління туризму та курортів департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА на офіційній сторінці в Facebook.

 

"Січень 2018-го буде насичений святами, котрі допомагають зберегти різдвяні та новорічні традиції українського народу та традиції закарпатських родин", - йдеться в публікації.

Так, першим стане Міжнародний фестиваль-конкурс "Червене вино" у Мукачеві, що триватиме 9-14 січня. На захід з'їдуться приватні винороби. Впродовж фестивалю гостей розважатимуть відомі фольклорні гурти Закарпаття, колядницькі колективи та вертепи, естрадні гурти й ансамблі, відомі естрадні виконавці. Крім того, буде змога поласувати традиційними закарпатськими стравами.

У четвер, 11 січня в Ужгороді розпочнеться Міжнародний гастрономічно-колядницький фестиваль "Василля", в межах якого буде проведено конкурс колядницьких гуртів і вертепів, ярмарок вина, меду, сиру, фермерських продуктів. Триватиме дійство до 14 січня.

У цей же час, 11-14 січня, на території Закарпатського музею народної архітектури і побуту в Ужгороді відбуватиметься обласний фестиваль "Коляди в старому селі", спрямований на збереження й відродження різдвяних традицій та звичаїв області.

У місті ж Перечин 13 січня проведуть різдвяний фестиваль "Перечинські колядки". Програмою заходу передбачено виступи колективів художньої самодіяльності, розваги, забави, святкові колядки, представлення різдвяних страв.

А в селі Геча Берегівського району 27 січня організують фестиваль гентешів – ХІІ конкурс різників свиней.

ukrinform.ua

 

08 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів