Що міркують юні городяни про майбутнє свого міста, знають тепер у Рахові

Що міркують юні городяни про майбутнє свого міста, знають тепер у Рахові
Зокрема й щодо започаткування власного бізнесу.

 

У перший день зими, за сприяння Рахівської служби зайнятості, на базі Рахівської міської ради, чотири школи Рахова змагалися у інтерактивному заході, під час якого презентували власні бізнес-проекти. У них розкрили перспективні ідеї, щодо розвитку рідного міста.

Відкрив захід міський голова Віктор Медвідь, який надав коротку інформацію про призначення міської ради та її діяльність. Надалі, юрисконсульт Рахівського центру зайнятості, Єлізавета Штефура інформувала присутніх про проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», метою якої – формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства. Після цього учні  розкрили свої уміння та знання щодо започаткування власного бізнесу. Насамперед, вони стосувалися розвитку власного міста та його покращення.

Першою презентувала проект команда “Futuчери” Рахівської ЗОШ№2. Учні вважають, що “Переробка відходів”– надприбуткова ідея. Однак основна складність в бізнесі полягатиме не в переробці, а в зборі та сортуванні відходів. В ідеалі потрібно привчити людей самостійно сортувати сміття, яке вони викидають, але це дуже складно. Тому школярі запропонували проводити у місті рекламні акції, залучати волонтерів та, насамперед, починати з самого себе, привчити себе сортувати ТПВ.

Команда “Юні бізнесмени” Рахівської школи №3 бажає відкрити власний “Макдональдс”, сподіваючись отримати від закладу пристойний прибуток. Щоб виконати задумане, необхідно скласти бізнес-план, в якому будуть підсумки маркетингових досліджень, а також розраховані рентабельність і витрати на заклад громадського харчування.

Учні Рахівської школи №1 – команда 11- Б пропонують у центральному парку міста реалізувати кілька розважальних проектів, розрахованих на теплу та холодну пору року. Це – і каток, і кінотеатр, екскурсії містом та горами, продаж сувенірів, прокат велосипедів….. Одну з ідей підтримав голова міста, який наголосив, що в недалекому майбутньому райцентрматиме кінотеатр та каток.

Команда “Бізнесмени” з Рахівської школи № 4 пропонує відкрити торговий комплекс, в якому передбачити низку розважальних та спортивних проектів. Креативною ідеєю вважає відмовитися від ескалаторів, а ходити сходинками, де одна сходинка дорівнює мінус одну калорію.

Всі презентовані ідеї були цікавими та змістовними, тому начальник відділу активної підтримки безробітних Наталія Волошин служби зайнятості запропонувала учасникам самостійно обрати переможця. Школярі ж розділили перше місце між усіма командами, оскільки все обговорене – актуальне для сьогодення, а команди були активними та проявили креативність. Тому перемогла «Дружба».

Кожна команда нагороджена грамотами за участь у заході. Тож залишається побажати втілення бізнес-ідей у життя!

Джерело: газета "Зоря Рахівщини"

 

08 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів