На Закарпатті — сильні дощі з переходом у мокрий сніг та сніг

На Закарпатті — сильні дощі з переходом у мокрий сніг та сніг
У суботу, 9 грудня, на Закарпатті та в Карпатах сильні опади, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, у гірських районах хуртовини.

 

Як повідомили у Закарпатському обласному гідрометцентрі, на більшій частині території області на дорогах ожеледиця, на перевалах снігові замети. Вітер північний 7-12, місцями 17-22 м/с. Температура повітря вночі 0-5°, вдень 2-7° тепла, в горах місцями протягом доби 0-3° морозу.

Автошляхи: Сильний, місцями дуже сильний дощ з переходом в мокрий сніг та сніг. Подекуди: налипання мокрого снігу, туман, ожеледь, в гірських районах хуртовини. На більшій частині території області на дорогах ожеледиця, на перевалах снігові замети. Видимість в сильних опадах 500-900 м, в дуже сильних опадах та тумані 200-500 м, місцями 50-100 м.

По м.Ужгород: Хмарно, сильний дощ. Вітер північний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 2-4°, вдень 4-6° тепла.

Синоптики повідомляють, що 9-10 грудня у зв'язку зі снігопадами у високогір'ї Івано-Франківщини та Закарпаття зберігається значна лавинна небезпека, у середньогір'ї Закарпатської області така небезпека оголошується. Існує загроза зсувів снігу на дороги.

Управління ДСНС України Закарпатській області звертається до громадян з проханням впродовж даного періоду утриматися від дальніх поїздок власним автомобільним транспортом,  особливо через гірські перевали закарпатської області. Також власникам автомобілів слід прибрати свої транспортні засоби подалі від дерев, так як перезволоженість грунту та посилення вітру може призвести до їх падіння.

Туристам за погіршення погодних умов не рекомендується виходити в гори.

 

09 грудня 2017р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів