З початку року митні сертифікати EUR.1 оформлені 119 підприємствам Закарпаття

З початку року митні сертифікати EUR.1 оформлені 119 підприємствам Закарпаття
Завдяки Угоді про асоціацію України та Європейського Союзу, українські виробники та експортери вже другий рік поспіль працюють на торгівельних ринках європейських держав.

 

Проте механізм застосування положень Угоди про асоціацію для них передбачає необхідність підтвердження преференційного походження українських товарів сертифікатами перевезення товарів EUR.1.

Так, протягом 11 місяців 2017 року Закарпатською митницею ДФС оформлено 1914 таких сертифікатів 119 підприємствам-експортерам до 23 країн Євросоюзу: Німеччини (276), Румунії (260), Угорщини (246), Італії (221), Чехії (125) тощо.

У порівнянні до минулорічних показників, за 11 місяців 2016 року митницею оформлено 1654 сертифікати 109 експортерам, до 16 країн Євросоюзу, найбільша кількість з яких щодо експорту товарів до Угорщини (289), Румунії (280), Італії (207), Німеччини (157), Австрії (76).

Серед товарів, які найчастіше заявляються експортерами під сертифікати EUR.1 є: швейні вироби, виготовлені з давальницької сировини; продовольчі консервовані товари; вироби та матеріали з деревини.

Варто зазначити, що з метою організації повноцінного функціонування системи видачі сертифікатів EUR.1, на Закарпатській митниці ДФС визначено 7 місць дислокації, які максимально наближені до потенційних експортерів/виробників: у містах Ужгороді, Мукачеві, Сваляві, Виноградові та Хусті.

Ознайомитись з інформацією щодо переліку підрозділів митниць ДФС (відділи, митні пости, адреси розміщення підрозділів, контактна інформація (телефони, email), які уповноважені видавати сертифікати про походження товару з України за формою «EUR.1», можна на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України (http://sfs.gov.ua), скориставшись банером «Митне оформлення»/Місця видачі сертифікатів EUR.1/Інтерактивна мапа та вибравши регіон, якого стосується питання (http://sfs.gov.ua/mapc).

Джерело: ДФС у Закарпатській області

 

11 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів