Викладачі УжНУ профорієнтують школярів до вступу в найбільший закарпатський виш

Викладачі УжНУ профорієнтують школярів до вступу в найбільший закарпатський виш
У зв’язку з тим, що вже з 1 грудня 2017 р. було оприлюднено на сайті МОН України Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти в 2018 р., Ужгородська загальноосвітня спеціалізована школа-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради запросила представників факультету туризму та міжнародних комунікацій і хімічного факультету УжНУ на батьківські збори у 9-11 класах для надання потрібної інформації щодо вступу до найбільшого закарпатського вишу та для детальних відповідей на всі запитання батьків випускників, а відтак – майбутніх абітурієнтів УжНУ.

 

Заступник відповідального секретаря приймальної комісії УжНУ, к.х.н., доцент кафедри фізичної та колоїдної хімії Стерчо Іванна Петрівна пояснила всі нюанси вступної кампанії 2018 року та її важливі нововведення у, а саме те, що вступники можуть подати до семи заяв тільки в електронній формі не більше ніж з чотирьох спеціальностей. До конкурсного відбору будуть допущені вступники, які подадуть сертифікат(и) ЗНО з відповідних предметів із результатами не нижче 150 балів (для спеціальностей «Медицина» та «Стоматологія») або не нижче 100 балів (для всіх інших спеціальностей).

К.х.н., доцент кафедри фізичної та колоїдної хімії Козьма Антон Антонович прокоментував мультимедійну презентацію про функціонування УжНУ, його керівництво, основні структурні підрозділи, 20 факультетів (усього 109 кафедр), професорсько-викладацький склад, який забезпечує навчання студентів, матеріально-технічну базу університету та ін.

Ст. викладач кафедри туризму Кривенкова Руслана Юріївна детально розповіла батькам учнів 9-11 класів про факультет туризму та міжнародних комунікацій, зокрема про можливість студентів, починаючи вже з 1-го курсу, проходити міжнародне фахове стажування у Туреччині (згідно з підписаним Договором про співпрацю між УжНУ та туристичною компанією «SARPEDON TRAVEL» (Турецька Республіка). До прикладу, цього року на 5 місяців на таке стажування полетіло 18 студентів з 1-3 курсів, які мали прекрасну нагоду не тільки отримати практичні навички та досвід реальної роботи за спеціальністю, удосконалити знання іноземних мов і приїхати в Україну вже готовими фахівцями, а й при цьому заробити кошти, оптимально відпочити у вільний від роботи час у одній з країн-туристичних лідерів літнього сезону та безплатно проживати за рахунок турецької приймаючої сторони.

Окрім цього, Кривенкова Руслана надала інформацію про існування на факультеті туризму та МК двох спеціальностей: «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа». Студенти другої спеціальності (ліцензійний обсяг – 50 студентів денної та 30 заочної форми навчання) можуть проходити практику міжнародного рівня згідно з підписаною угодою про проведення студентських практик на базі готельного комплексу «Alexandra Complex» у Словацькій Республіці («Alexandra Complex» – це готельна мережа, яка включає 10 готелів: «Alexandra Hotel****», «Sport Hotel***», «Alexandra Wellness Hotel***», «Avena Relax Hotel***», «Oresnica Hotel***» тощо). Проживання, триразове харчування і трансфер студентів факультету проводиться на безоплатній основі і за умовами угоди стажери заробляють кошти.

Також факультет активно співпрацює з туристичними організаціями інших країн, серед яких: Німеччина, Швейцарія, Угорщина, Польща, Чехія, Австрія, США, Австралія та Марокко. Зокрема у Польщі студенти-туризмознавці мають можливість проходити семестрове навчання у Поморській академії (м. Слупськ) й отримати документ відповідного зразка про навчання.

Звичайно, крім закордонних баз практик, туризмознавці можуть проходити під час навчання різні види практик у провідних турагенствах м. Ужгорода та Закарпаття; кращих туристично-рекреаційних та готельно-ресторанних комплексах України загалом; Закарпатському центрі туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді (м. Ужгород); санаторії-профілакторії «Скалка» (Ужгородський р-н), гірськолижній базі «Плішка»високогірній біологічній базі «Колочава» (Міжгірський р-н), спортивно-оздоровчій базі «Гарт» (Волинська обл., Шацькі озера).

Факультет успішно реалізовує міжнародні проекти, до яких може долучати креативних студентів: «Народні ремесла Закарпаття»: фонд Євразія, «Сприяння поширенню ідеї євроінтеграції в Закарпатській області»: фонд Відродження, «Відкриття туристично-інформаційних центів у м. Ужгороді»: фонд InterRegio – Європейський Союз.

Випускники факультету туризму та МК можуть працювати на престижних посадах, наприклад, бути керівниками готелів та закладів ресторанного господарства; менеджерами в організації діяльності туристичних агентств та бюро; менеджерами в торгівлі, готелях та закладах ресторанного господарства; науковими співробітниками (туризмологія, екскурсознавство); туризмознавцями; гідами в подорожах; вищими посадовими особами громадських організацій (у галузях туризму та культури); гідами-перекладачами; директорами малих фірм (наприклад, рекламно-туристичних); екскурсоводами; інспекторами з ліцензування туризму; керівниками готелів (пансіонатів, кемпінгів тощо); менеджерами (керівниками) з питань регіонального розвитку; стюардами, фахівцями з розвитку сільського та інших видів туризму.

Заступник декана хімічного факультету з навчальної роботи, завідувач кафедри фізичної та колоїдної хімії, «Відмінник освіти України», академік Української Технологічної Академії, к.х.н., доцент Голуб Неля Петрівна повідомила про діяльність хімічного факультету як одного з перших структурних підрозділів УжНУ, який минулого року відсвяткував своє 70-річчя та підтримує наукові зв’язки із закордонними партнерами Польщі (Cz?stochowa Jan D?ugosz University, Institute of Chemistry and Environmental Protection, Warsaw Military University Technology, Cz?stochowa Technical University Electrical Engineering Department), Туреччини (Mersin University), Литви (Vilnius University) та спеціалізованими науковими установами України (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В. Вернадського НАН України; Інститут проблем матеріалознавства ім. І. Францевича НАН України; Інститут фізики напівпровідників ім. В. Лашкарьова НАН України).

Заступник декана хімічного факультету з виховної роботи, к.х.н., викладач кафедри аналітичної хіміїЛавра Василина Михайлівна зазначила, що на кафедрах органічної та аналітичної хімії впроваджується спільний проект по гранту Вишеградського фонду, який надає фінансову підтримку ВНЗ для наукового, дослідницького обміну та співробітництва в галузі освіти.

Батьки випускників Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради поставили запитання щодо тих аспектів, які їх найбільше цікавили про УжНУ та терміни майбутньої вступної кампанії, а також, з яких предметів потрібно складати ЗНО для вступу їхніх дітей на факультет туризму та МК і хімічний факультет, представників котрих було саме запрошено на батьківські збори. Зокрема, для вступу на факультет туризму та МК  за напрямом «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа» необхідні такі сертифікати ЗНО: 1.Українська мова та література. 2. Іноземна мова (профільний). 3. Географія / Математика (за вибором).

Для вступу на хімічний факультет за напрямом «Хімія» потрібні сертифікати ЗНО:1.Українська мова та література. 2. Хімія (профільний).      3. Фізика / Математика (за вибором); за напрямом «Екологія»: 1. Українська мова та література. 2. Біологія (профільний). 3. Хімія / Географія (за вибором); за напрямом «Хімія. Середня освіта» (Хімія. Екологія): 1. Українська мова та література. 2. Хімія (профільний). 3. Біологія / Математика (за вибором).

Тож щиро бажаємо всім випускникам успішно скласти ЗНО з максимальними результати, щоб, пройшовши корисне, цікаве та насичене студентське життя в УжНУ, отримати ґрунтовні знання та практичні навички роботи, диплом обраної спеціальності та омріяну професію!

За інформацією ст. викладача кафедри туризму

факультету туризму та МК Руслани Кривенкової

 

12 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів