Деякі бюджетники Закарпаття побачать довгоочікувану зарплату вже сьогодні

Деякі бюджетники Закарпаття побачать довгоочікувану зарплату вже сьогодні
– Стабілізаційна дотація з Києва, яку ми очікували ще з вересня, нарешті надійшла на Закарпаття, – повідомляє Геннадій Москаль. – Кошти вже перераховані в райони й надійшли в банки, тому відсьогодні бюджетники починають отримувати зароблені за попередні місяці гроші.

 

У першу чергу зарплати перерахують працівникам освітніх установ Воловеччини та Міжгірщини, де найважча ситуація (тут заборгованість сягає трьох і більше місяців). Починаючи із завтрашнього дня, зарплати почнуть отримувати бюджетники інших районів, де також виникла заборгованість. Крім того, в четвер ми очікуємо з Києва медичну субвенцію, яка теж піде на погашення заборгованості перед працівниками медичної галузі.

У критичній ситуації, яка виникла на Закарпатті з виплатою зарплат через прорахунки Києва, обласна адміністрація цілком на боці бюджетників, котрі місяцями не отримували зароблені гроші. Водночас закликаємо не піддаватися на провокації різних псевдо-активістів, котрі підбурюють людей перекривати міжнародну трасу й поширюють про процес погашення заборгованості різні небилиці, що й близько не мають відношення до реальності. Варто все-таки пам’ятати приказку про те, що гроші на дорозі не валяються, хоч би скільки її переривали.

Нагадаємо, що через затримку фінансування з Києва в деяких районах Закарпаття виникла заборгованість по зарплатах перед бюджетниками (насамперед працівниками медичної та освітньої галузі). Такої критичної ситуації з виплатами в області не було останні 10 років. Протягом жовтня, листопада й на початку грудня голова Закарпатської ОДА неодноразово направляв прем’єр-міністру України урядові телеграми з проханням втрутитися в ситуацію й направити на Закарпаття закладену в Державний бюджет стабілізаційну дотацію та медичну субвенцію.

moskal.in.ua

 

12 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів