На Закарпатті пропонують придбати новорічних красунь ...у горщиках!

На Закарпатті пропонують придбати новорічних красунь ...у горщиках!
Лісівники пропонують придбати два види ялинок - ялину та ялицю - відрізняються вони за кольором, формою, пухнастістю...

 

На новорічні свята жителі Закарпаття зможуть прикрасити свій будинок живою ялинкою, маленьким хвойним деревцем у горщику. Після всіх урочистостей, навесні його можна буде висадити на дачі або у дворі або ж повернути в лісгосп. Придбати маленькі зелені красуні пропонують Перечинські, Великобичківські та Великоберезнянські лісівники. Таку ж живу красуню, яка прикрашатиме не один Новий рік можна придбати й в Мукачівському лісгоспі, у дендропарку «Березинка».

Лісівники пропонують придбати два види ялинок - ялину та ялицю - відрізняються вони за кольором, формою, пухнастістю. Саджанці вирощені лісівниками та тендітними руками лісокультурниць на лісових розсадниках. Вартість деревця від 100 гривень і більше, люди після свят можуть повернути дерево у лісгосп, або ж висадити його у лісі чи у себе на подвір'ї. Для того, аби придбати ялинки, потрібно звернутися в держлісгосп. Підготували лісівники понад 100 ялинок.

У той же час перед новорічними святами закарпатські лісгоспи заготовлять від п'яти до шести тисяч дерев на продаж. Хоча встановлені ліміти становлять понад 25 тисяч зелених ялиночок.

«Ми виростили різні ялиночки в розсаднику. Робимо це, щоб люди не зрубали дерева, що не губили їх. Прикрашена ялинка в горщику постояла на Новий рік, потім її можна прибрати в сторону, а навесні висадити», - розповідає директор Великобичківського лісомисливгоспу Юрій Сойма.

Для охочих придбати новорічне дерево у горщику хотілося б додати декілька порад - дерева хвойних порід ростуть дуже повільно. У рік вони додають не більше 5-7 сантиметрів. Зберігати міні-ялинку потрібно в прохолодному місці: на вікні, балконі, терасі. Її можна занести буквально на кілька днів в кімнату, народити і відсвяткувати Новий рік, а потім назад помістити в «зиму», в її звичне середовище. Якщо ялина провела в теплому приміщенні довгий час, то її вже не можна сильно охолоджувати, тобто їй краще так і жити в квартирі, але в самому прохолодному її місці. Ґрунт для ялинок повинен бути пухким. Навесні і влітку маленьких красунь потрібно підгодувати полімінеральним і суперфосфатними добривами, а ґрунт в горщику мульчувати. Навесні ці саджанці можна висадити у відкритий ґрунт або продовжити ростити в горщику.

За ялинкою потрібно доглядати, не допускати, щоб ґрунт у хвойного дерева був сухим. В іншому ця невибаглива рослина. Навіть маленька ялина наповнить квартиру новорічним ароматом, через який багато закарпатців і купують справжню ялинку.

Джерело: Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

13 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів