Без змін до Конституції ніхто місцеві ради та держадміністрації не ліквідує!

Без змін до Конституції ніхто місцеві ради та держадміністрації не ліквідує!
Інформація про ліквідацію районних рад чи державних адміністрацій, яку поширюють окремі ЗМІ з посиланням на анонімні джерела, не відповідає дійсності.

 

Оприлюднена деякими обласними інтернет-ресурсами новина про те, що на Закарпатті будуть ліквідовані деякі районні ради та адміністрації, а на їх місці створять повіти, не відповідає дійсності. Таку інформацію начебто озвучив на 2-му Всеукраїнському форумі об’єднаних громад  «один із народних депутатів від Закарпаття», котрий не назвав свого прізвища.

– Адміністративно-територіальний устрій України прописаний у Конституції, – наголошує Геннадій Москаль. – Стаття 133 Конституції України вказує, що систему адміністративно-територіального устрою України складають: Автономна Республіка Крим, області, райони, міста, райони в містах, селища і села. Стаття 140 гласить, що органами місцевого самоврядування, які представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ та міст, є районні та обласні ради. А стаття 118 прямо вказує, що виконавчу владу в областях і районах, містах Києві та Севастополі здійснюють місцеві державні адміністрації.

Змінити прописану у Конституції України систему адміністративно-територіального устрою та порядок здійснення державної влади можна тільки зі змінами в Конституції. Однак жодного законопроекту про зміни до Конституції України щодо системи адміністративно-територіального устрою у Верховній Раді не зареєстровано. Тому прошу ЗМІ не поширювати різні некомпетентні заяви, тим більше зроблені від анонімних осіб.

Джерело: Сайт Геннадія Москаля

 

14 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів