В Ужгороді сьогодні проживає 339 ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

В Ужгороді сьогодні проживає 339 ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС
В Ужгороді сьогодні проживає 681 чоловік, що мають відповідно до Закону України "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", право на пільги. Із них - 339 ліквідаторів, 162 потерпілих від наслідків на ЧАЕС, 39 вдів, 141 дитина має статус потерпілої від Чорнобильської катастрофи.

 

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків у будинку профспілок в Ужгороді провели спільне засідання за участю заступника Ужгородського міського голови, правління громадської організації «Союз Чорнобиль України», ліквідаторів.

Захід розпочали хвилиною мовчання за загиблими ліквідаторами аварії.

Перед учасниками зібрання виступив голова Ужгородської міської організації «Союз Чорнобиль України» Олександр Чемет. Звернувся до присутніх і заступник міського голови Олександр Білак, подякував за те, що ціною свого здоров'я, а дехто, на жаль, і життя, зупинили радіацію. Також повідомив, що цього року міська рада продовжувала заходи із підтримки постраждалих від ЧАЕС, зокрема у квітні 2017-ого, до 31-ї річниці аварії, 20 осіб отримали матеріальну допомогу, зараз, до Дня вшанування ліквідаторів, матеріальну допомогу надали 38 людям, загалом виділили понад 25 тисяч гривень. Також на сесію міської ради внесли проект рішення про виділення коштів на ремонт житла чорнобильців на суму 52 тисячі гривень.

Прес-служба Ужгородської міськради

 

14 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів