What is your name? Які імена у тренді серед новонароджених ужгородців у 2017-у році

What is your name? Які імена у тренді серед новонароджених ужгородців у 2017-у році
Вибір імені для дитини – відповідальний момент для майбутніх батьків.

 

Часто питання імені дитини вирішується тривалою суперечкою серед рідних до тих пір, поки не закінчується термін подачі документів у РАЦС.

Кажуть, ім’я відіграє важливу роль у щасливій долі людини.

Сайт міста Ужгорода звернувся до начальника відділу Ужгородського РАЦСу Тетяни Лендєл-Склярової для того, щоб поцікавитись, які імена були популярні серед новонароджених у 2017 році.

Як розповіли працівниці РАЦСу, в Ужгороді останнім часом стала модною традиційна та європейська тенденції у виборі імені для малюка.

Традиційна - передбачає ті імена, які згадуються у церковному календарі.

Якщо дитина народилась в переддень церковного свята, зазвичай і ім’я дають немовляті в честь імені святого.

«Західники» обирають інтернаціональні чи іноземні варіанти. На вибір іноземного імені впливають кілька причин: близькість Закарпаття до європейських кордонів, орієнтир на популярну персону, гармонійне поєднання ім’я та по-батькові.

До того ж, іноземні імена багатьом здаються більш милозвучними і нарешті найпростіша причина: хтось із батьків - іноземець.

Всі добре пам’ятають момент, коли в період СРСР надзвичайно популярним стало жіноче імя Анжеліка, пов’язане з відомим кінофільмом.

Зараз ситуація зворотна - дуже велика різноманітність імен.

У список найбільш популярних дитячих імен, якими називали у 2017 році, потрапили такі імена для дівчаток як: Влада, Поліна, Дарина, Емілія, Аделіна, Злата. Серед чоловічих імен лідирують Марк, Даніель, Денис, Олександр, Артем, Марк, Тимур, Давид.

«Незвичними іменами за останній місяць стало ім’я дівчинки Васавія та хлопчика з іменем Дамір. Перед святами часто багато реєстрували дітей з іменем Михайла, Іллі та Дмитрія», - стверджують в Ужгородському РАЦСі.

Джерело: 0312

 

14 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів