Закарпатський муздрамтеатр взяв участь у міжнародному театральному фестивалі в Києві

Закарпатський муздрамтеатр взяв участь у міжнародному театральному фестивалі в Києві
Влітку Київський академічний театр «Колесо» започаткував Міжнародний фестиваль камерних вистав AndriyivskyFest. Його програма майже повністю складалася зі спектаклів іноземних колективів. Але з осені було вирішено ініціювати український формат проекту.

 

Тож впродовж театрального сезону, обласні театри, які мають камерну сцену, зможуть показати кращі роботи в «Колесі», а переможець візьме участь у міжнародній програмі.

Приємно, що одними з перших свою виставу показали ужгородці. Минулими вихідними Закарпатський муздрамтеатр зіграв у Києві трагікомедію «Круті віражі» Еріка Ассу. За словами директора Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру Василя Марюхнича, на спектаклі був переаншлаг, а квитки були розкуплені задовго до вистави. Інтелігента аудиторія тепло вітала гру «шерегіївців» – заслуженого артиста України Степана Барабаша та молоду актрису театру Дар’ю Горшкову.

Режисер-постановник «Крутих віражів» заслужений артист України Михайло Фіщенко задоволений виставою у Києві. Глядачі жваво реагували, було чимало позитивних відгуків від колег-театралів, що прийшли подивитися роботу ужгородців.  Журі конкурсу очолює відомий театрознавець Алла Підлужна.

Це вже друга участь Закарпатського муздрамтеатру у столичних фестивалях за останній час.  У 2016 році «шерегіївці» були учасником фестивалю імені Шолома Алейхема «Блукаючі зірки» із виставою «Моя чарівна Естер».

Uzhgorod.net.ua

 

15 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів