Паводкова ситуація у нижніх течіях річок Латориця та Боржава залишається складною

Паводкова ситуація у нижніх течіях річок Латориця та Боржава залишається складною
Рівні паводкових вод на цих закарпатських річках досягли історичних показників.

 

Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 08 год. 18 грудня 2017 року

1.Гідрологічна ситуація та прогноз.

На ранок 18 грудня 2017 р по області відбулося суттєве зниження температури до -1—4 на рівнині і до -11 градусів морозу на високогір’ї, без опадів .

У верхів’ях та середніх течіях річок відбулися спади рівнів води, найбільш суттєво  на річці Тиса, ділянка м. Рахів –  смт. Вилок від 50 до 144 см, на притоках до 0,5-0,7 м.  Паводкова хвиля проходить в нижніх течіях річок: Тиса, Боржава,Латориця.

В нижніх течіях річок Латориця та Боржава паводкова ситуація залишається досить складною. Рівні паводкових вод досягли історичних показників:

р. Латориця м. Чоп, максимум 754 см. з амплітудою протягом грудневого паводку 359 см,;

р. Боржава, с. В. Ремети Берегівський район максимум 687 см, амплітуда 393 см

На річці Тиса паводкова хвиля протягом 18 – 19 грудня 2017 буде рухатися територію Угорщини з підвищенням рівня біля м. Чоп до 2 – 2.5 м, можливий вихід паводкових вод на заплаву.

2. Інформація про підтоплення

Шар переливу поводкових вод через автодороги Н09 «Мукачево – Рогатин» на ділянках між населеними пунктами Гребля – Вільхівка (Іршавський район), Сокирниця – Стеблівка (Хустський район), Велика Копаня (Виноградівський район) – Хуст (Хустський район) суттєво знизився, проїзд автотранспорту відновлений.

Залишаються закритими водозабірні споруди питної води в м. Перечин (КП «Комунальник») та в м. Мукачево (ММКП «Мукачівводоканал»).

3. Дії водогосподарських організації

Працівники водогосподарських організації Закарпатської області продовжують працювати в посиленому режимі щодо пропуску грудневого паводку.

З метою попередження переливу паводкових вод р. Стара (права притока р. Латориця), через частину автодороги міжнародного значення М06 «Київ-Чоп» в понижених місцях проведено укладання мішків з сипучим матеріалом. На місці працювали 2 аварійні бригади Мукачівсього МУВГ, здійснювалося роботи з відкачки паводкових вод. При виконанні зазначених заходів було задіяно:

-        12 працівників Мукачівсього МУВГ, 5 одиниць техніки, 1 мотопомпа та аварійний запас матеріалів (5 м3 піску, 800 шт мішків).

-        11 працівники Мукачівського міськрайонного відділу УДСНС в Закарпатській області.

-        2 працівники Національної поліції України, які забезпечували безпечну роботу працівників на автодорозі.

Для проведення робіт з попередження підтоплення паводковими водами р. Боржави, аварійними бригадами Берегівського МУВГ та села В. Ремети Берегівського району було підготовлено 1000 мішків із сипучими матеріалами (піском).

В роботі з перекачуванню паводкового стоку задіяно 21 стаціонарна насосна станція Латорицької та Берегівської транскордонних польдерних систем БУВР Тиси. Перекачано за добу 3,4 млн. м3 паводкових вод. Всього з початку року – 55,2 млн. м3.

Протягом 17 грудня 2017 р. продовжувалися роботи з відкачування місцевого стоку в с. Вільхівка Іршавського району.

По мірі надходження інформації, ситуація на території області буде уточнюватися.

Вихід води з р.Стара на заплаву в с.Зняцево, Мукачівського району

Джерело: Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса

Паводок на Закарпатті. Оперативні цифри й факти

 

18 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів