Цьогоріч за кількістю щеплених проти грипу на Закарпатті лідирує Хустщина

Цьогоріч за кількістю щеплених проти грипу на Закарпатті лідирує Хустщина
Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України Вікторія ТИМЧИК, згідно даних рутинного епіднагляду на минулому тижні спостереження (з 08.12. по 15.12.2017 року) показник захворюваності на грип та ГРІ в області становить 276,4 на 100 тисяч населення, та знаходиться нижче епідемічного порогу на 12,6%.

 

На всіх адмінтериторіях спостерігається низька інтенсивність епідемічного процесу гострих респіраторних інфекцій. Захворюваність перебуває нижче порогових рівнів в межах від 10% у Великоберезнянському  до 64% у Рахівському районах.

За звітній тиждень за медичною допомогою з приводу респіраторних інфекцій  до закладів охорони здоров'я області  звернулося 3 482 особи, більшість з яких діти (69%). Амбулаторні візити становить 95%, серед госпіталізованих осіб найбільша кількість дітей віком до 4 років. За даними вірусологічного моніторингу, серед хворих підтверджена циркуляція РС-вірусів, аденовірусів та парагрипу.

За звітній тиждень щепилося проти грипу 499 осіб, з початку сезону захворюваності вакциновано 1811 осіб в т.ч. 680 дітей та 360 медичних працівників. Лідирує за кількістю проведених щеплень проти грипу Хустський район – вакциновано 374 особи із груп ризику, майже половина з яких – діти.

Спостереження за перебігом епідемічної ситуації в області продовжується.

Прес-центр ОЦЗ в Закарпатській області

 

18 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів