Робоча група на місці вирішувала питання підтоплення водою мікрорайонів Доманинці та Підлипники

Робоча група на місці вирішувала питання підтоплення водою мікрорайонів Доманинці та Підлипники
Для вирішення питання підтоплення поверхневими водами кількох вулиць мікрорайону Доманинці (Канальна, Учительська, Доманинська) та Підлипники сьогодні,18 грудня, на місце виїхала робоча група, у складі якої заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай, директор департаменту міського господарства Володимир Бабидорич, начальник управління капітального будівництва Адам Юрко, представники муніципальної інспекції з благоустрою, відділу оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту населення Ужгородської міськради.

 

Приєдналися також представники Ужгородської райдержадміністрації, Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, сільський голова Оноківців Павло Машіка.

Нагадаємо, це питання вже розглядали напередодні у міській раді Ужгорода. Зокрема, на зустрічі йшлося про проект з водовідведення у цьому районі, який розробили ще у 1999 році та який так і не вдалося реалізувати повністю. Зараз цей проект уже й не актуальний, бо за майже два десятиліття чимало земель роздали у приватну власність, люди позабудовували їх, не переймаючись водовідведенням у комплексі, а лише дбаючи про свої інтереси. Ідеться ж про територію, яка включає Підлипники, Доманинці, Оноківці і всю територію аж до українсько-словацького кордону, загалом близько 1000 гектарів. Тут же проходить дериваційний канал, який є одним із джерел водопостачання Ужгорода.

Крім того, проблема з підтопленням на деяких вулицях зумовлена і тим, що у більшості приватних будинків не облаштовані канави для стоку води.

Для того, щоб знайти якийсь оптимальний вихід із ситуації вирішили подивитися на місці, що можна зробити.

Підсумували зустріч, домовившись, що кожен напрацює та подасть свої пропозиції щодо можливого вирішення проблеми, які спільно розглянуть ще цього тижня.

Прес-служба Ужгородської міськради

 

18 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів