Сплачувати аліменти закарпатцям радять згідно із законом

Сплачувати аліменти закарпатцям радять згідно із законом
Статистика доволі сумна і з кожним роком їх кількість зростає. У законодавстві щодо сплати аліментів та відповідальності за ухиляння відбулися зміни. Кожна дитина має право на належне утримання і для розлучених батьків аліменти - один із способів забезпечити усім необхідним своїх чад.

 

Адміністративний кодекс передбачає за це відповідальність.Крім того, 7 грудня 2017 року ВРУ у другому читанні прийнято закон про посилення відповідальності від ухилення сплати аліментів. Тобто, якщо раніше виконавець готував подання і звертався до суду, і не завжди суд задовольняв , їх. чим користувалися боржники і спокійно виїжджали за кордон.

Зараз процедуру спростили: виконавець виносить постанову, скеровує її до виконання у прикордонну службу і лише після погашення заборгованості зі сплати аліментів обтяження знімається. Відбулися й інші зміни у законодавстві щодо відповідальності від сплати аліментів. Якщо боржник не сплатив аліменти понад 3 місяці, на його майно, як рухоме, так і не рухоме, накладається арешт і у випадку непогашення боргу реалізовується на прилюдних торгах.

М-студіо

 

18 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів