В ужгородському спорткомплексі «Юність» змагались закарпатські силачі

В ужгородському спорткомплексі «Юність» змагались закарпатські силачі
Минулих вихідних в ужгородському спортивному комплексі «Юність» пройшов чемпіонат Закарпатської області з пауерліфтингу з жиму лежачи й класичного жиму лежачи, в якому взяли участь 86 спортсменів, котрі представляли сім регіонів краю.

 

Серед представниць прекрасної статі в обох номінаціях чемпіонками у своїх вагових категоріях стали хустянки Ірина Сенкевич, Ольга Якоб та спортсменки з Ужгородського національного університету Катерина Гунченко, Каріна Цьока і Вікторія Козарь. В абсолютному заліку у класичному жимі лежачи перемогла Ірина Сенкевич, а у жимі лежачи не було рівних наймолодшій учасниці турніру 16-річній Вікторії Козарь, котра підняла найбільшу вагу чемпіонату – 67,5 кг.

Серед чоловіків перемогу у «класиці» святкували Володимир Шумейко, Едуард Бошинда, Василь Малейко, Василь Маєвський з Мукачівського району, Михайло Булеца із Свалявщини, представник міста Хуст Андрій Смерека, ужгородці Олександр Шляхта і Леонід Квятковський. У жимі лежачи із застосуванням спеціального екіпірування чемпіонами стали хустяни Андрій Козир і Богдан Міговк, виноградівець Себастян Мартон, свалявці Ігор Данайканич і Михайло Булеца, Василь Герц з міста Мукачева, Василь Маєвський та Олександр Шляхта. Ужгородець Олександр Шляхта при власній вазі 79 кг підняв найважчу штангу змагань – 230 кг, що на 12,5 кг вище за норматив майстра спорту України й став абсолютним чемпіоном в обох номінаціях.

У командному заліку в класичному жимі лежачи переміг Мукачівський район, на другому місці – Ужгород, на третьому – Хуст. У жимі лежачи перемогли хустяни, другими стали силачі з обласного центру, третіми – представники Свалявського району.

Обласна федерація пауерліфтингу вдячна управлінню молоді та спорту облдержадміністрації, партнерам заходу: факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ, магазину спортивного харчування «Fit Pit», Ужгородській міській федерації пауерліфтингу, СК «Олімп», завдяки сприянню яких чемпіонат Закарпаття, що проводився у дні 35-річчя заснування крайового пауерліфтингу, став справжнім спортивним святом.

Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу

 

19 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів