В УжНУ презентували програму студентського обміну «GoXChange»

В УжНУ презентували програму студентського обміну «GoXChange»
Студенти УжНУ зустрілися з представниками проекту «Go east» в рамках програми студентського обміну «GoXChange». Метою програми є руйнування стереотипів та обмін досвідом молоді з різних міст України.

 

Програму здійснює громадська ініціатива GoEast разом з Маріупольським державним університетом та Ужгородським національним університетом за підтримки European Endowment for Democracy та Міністерства молоді та спорту України. Протягом десяти днів 30 учасників навчаються, зустрічаються з видатними культурними та громадськими діячами міста, досліджують приймаюче місто та створюють власні фото-, відео- та текстові медійні проекти про нього.

Відкриваючи зустріч проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король зазначив: «Це один з небагатьох проектів, які допомагають нам краще зрозуміти людей з інших міст, регіонів країни. Наша держава є дуже різноманітною, має багато відмінностей, але це не погано, навпаки, вони створюють той єдиний, неповторний характер нашої країни».

Зустріч була логічно розбита на три блоки: знайомство з проектом, об’єднання в команди та обговорення програми перебування в Маріуполі. Координатор проекту “Go east” Світлана Колодій зазначила: «В лютому 2018 року ми плануємо поїздку студентів УжНУ до Маріуполя. В свою чергу, студенти Маріупольського державного університету 10 днів перебуватимуть в Ужгороді. За ці дні ви будете знайомитися з містом, його жителями, студентами. Також в рамках команд ви займатиметесь підготовкою проекту, на тематику, яка вам буде близькою.  Це може бути фото-, відео-репортаж, блог, instagram story – все на ваш розсуд. Також до проекту можуть бути залучені викладачі університету, які є активними і дана тематика  є для них близькою та цікавою».

На завершення 10 – денного перебування студенти презентуватимуть свої проекти у Маріупольському державному університеті, а потім, вже по приїзді – в УжНУ.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

19 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів