У рамках Параду Миколайчиків ужнівці дарували закарпатській малечі казку

У рамках Параду Миколайчиків ужнівці дарували закарпатській малечі казку
До дійства, що відбувається в Ужгороді удвадцятьперше, долучилося близько сотні представників різних факультетів УжНУ.

 

19 грудня на площі Театральній в Ужгороді зібралося кілька сотень Миколайчиків, які спільними зусиллями створили казку й запалили святковими вогнями головну ялинку міста.

До участі у параді традиційно долучаються школярі та студенти, які роздають перехожим цукерки й вітають зі святом. На сцені ж тим часом триває театралізоване дійство з участю казкових персонажів та Святого Миколая власною персоною.

Федір Шандор

«Цього року Парад Миколайчиків відбувається в Ужгороді вже двадцять перший раз, – розповідає один із організаторів свята туризмознавець, професор УжНУ Федір Шандор. – Свято наймасштабніше за увесь час – ми працювали із суботи до вівторка: відбувалися спортивні заходи, фестиваль пряників, забіг Миколайчиків, крім того, відкрили головну ялинку в Мукачеві та Перечині, а сьогодні завершуємо нашу місію в Ужгороді».

Близько сотні студентів – представників різних факультетів УжНУ – долучилися до веселого дійства. Серед них і студентка факультету туризму та МК Тетяна Козловська. Дівчина розповідає: «Парад об’єднує студентів – ми створюємо казкову атмосферу свята, вітаємо діток і даруємо їм новорічне диво, яке, напевно, чекають і дорослі, і малі. А для мене це ще й можливість попрацювати аніматором та приємний досвід волонтерства».

У рамках акції посланці святого Миколая традиційно вирушили в дитячу лікарню Ужгорода, аби подарувати малечі свято й допомогти забути про недуги.

Фото Сергія Денисенка

Фото Сергія Денисенка

Ксенія Шокіна,

фото авторки та Сергія Денисенка

Медіацентр УжНУ

 

20 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів