Новорічна їжа, яка просто вбиває...
Дієтологи рекомендують заздалегідь скласти список продуктів і страв до новорічного застілля і мінімізувати занадто жирні, солоні і солодкі страви.
У салатах слід використовувати відварене м’ясо замість ковбаси. Бажано зменшити кількість майонезу або замінити його йогуртом, і поставити на новорічний стіл більше овочів. Також слід уважно стежити за розміром порцій.
На думку лікарів, для фігури і здоров’я набагато корисніше самостійне приготування страв – це захищає від вживання непотрібних інгредієнтів, великої кількості цукру або солі.
Замість цукерок і тістечок можна збити легкий сметанний, фруктовий мус на десерт, замість ковбасної нарізки – приготувати домашній м’ясний рулет або карбонад. Не варто готувати в більшій кількості, ніж це необхідно, а новорічні салати, які тиждень зберігаються в холодильнику, не можна доїдати ні в якому разі – це загрожує харчовим отруєнням.
Нагадаємо, найскромніше новорічне меню цьогоріч обійдеться у 500 грн на людину, вже підрахували економісти. Ціни в магазинах за рік зросли на третину. Тому люди на новорічні столи планують ставити більше власної консервації.
Джерело: “Сегодня”
-->
До теми
- «Бограч-index» – вересень 2023: за місяць продукти подешевшали на 2,8%
- Дієтолог розповіла про дієту, яка підвищить шанс дожити до 100 років
- Реформа харчування в дитсадках: для формування оновленого меню запропоновано понад 400 страв на вибір
- Як почувається 17-річна дівчина із Мукачева, якій зробили пересадку серця?
- Цінова політика: закарпатцям прогнозують збільшення вартості ряду продуктів (ВІДЕО)
- Консервація до зими: як закарпатці цьогоріч поповнюватимуть запаси (ВІДЕО)
- На Закарпатті за місяць на 14,2% подорожчали продукти
- Топ-6 закладів для вечері в Ужгороді: радить дослідник кухні Закарпаття Федір Шандор
- Полуниця, абрикоси, черешня: Ціни на фрукти в Закарпатті поки що завеликі (ФОТО)
- В Ужгороді будуть безкоштовно перевіряти здоров’я та вакцинувати охочих (ВІДЕО)
- Вартість великоднього кошика на Закарпатті зросла на чверть (ВІДЕО)
- Закарпатців попереджають про небезпечні сири з Франції
- Ринки та крамниці Ужгорода почали тестувати покупців новими цінниками (ВІДЕО)
- Виготовляють їжаки та буржуйки: як змінилося ковальство на Закарпатті під час війни
- В Ужгороді апельсини, мандарини, яблука, моркву та картоплю розвозили волонтери
- Продовольча ситуація на Закарпатті. Чи змінилися ціни?
- На Закарпатті відбувся круглий стіл «Українська сім’я та її існування в умовах війни»
- Продаватимуть до нового року: як у Боржавському на Берегівщині вирощують салат (ВІДЕО)
- Закарпатські школи та садочки готують для вихованців за оновленим меню
- На Закарпатті з початку повномасштабної війни вартість продуктів харчування зросла на 25%
До цієї новини немає коментарів