Новорічна їжа, яка просто вбиває...

Новорічна їжа, яка просто вбиває...
Смажене або запечене м’ясо, бутерброди з ікрою, салати з майонезом, особливо при вживанні разом з алкоголем, є найбільш важкими для шлунка, печінки і серця.

 

Дієтологи рекомендують заздалегідь скласти список продуктів і страв до новорічного застілля і мінімізувати занадто жирні, солоні і солодкі страви.

У салатах слід використовувати відварене м’ясо замість ковбаси. Бажано зменшити кількість майонезу або замінити його йогуртом, і поставити на новорічний стіл більше овочів. Також слід уважно стежити за розміром порцій.

На думку лікарів, для фігури і здоров’я набагато корисніше самостійне приготування страв – це захищає від вживання непотрібних інгредієнтів, великої кількості цукру або солі.

Замість цукерок і тістечок можна збити легкий сметанний, фруктовий мус на десерт, замість ковбасної нарізки – приготувати домашній м’ясний рулет або карбонад. Не варто готувати в більшій кількості, ніж це необхідно, а новорічні салати, які тиждень зберігаються в холодильнику, не можна доїдати ні в якому разі – це загрожує харчовим отруєнням.

Нагадаємо, найскромніше новорічне меню цьогоріч обійдеться у 500 грн на людину, вже підрахували економісти. Ціни в магазинах за рік зросли на третину. Тому люди на новорічні столи планують ставити більше власної консервації.

Джерело: “Сегодня”

 

20 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів