Як вплине зимовий туристичний сезон на специфіку перетину кордону з ЄС у межах Закарпаття

Як вплине зимовий туристичний сезон на специфіку перетину кордону з ЄС у межах Закарпаття
Сьогодні, 20 грудня, у прес-центрі Закарпатської ОДА відбулася прес-конференція представників Чопського та Мукачівського прикордонного загонів, які розповіли про специфіку перетину кордону з початком зимового туристичного сезону.

 

Вже зараз ряд місцевих приватних перевізників скасовують рейси, що прямують до сусідніх Словаччини та Угорщини. Пояснюють вони це тим, що люди до сусідніх міст країн ЄС їдуть переважно на один день, а зараз існує ризик увесь цей час провести на кордоні і не дістатися кінцевої точки маршруту. У свою чергу, прикордонники зазначають, що збільшення пасажиропотоку через кордон з країнами ЄС на зимові свята фіксуються щороку. Аби забезпечити комфортний перетин пунктів пропуску, прикордонне відомство збільшує кількість нарядів і проводить консультації із колегами з суміжної сторони для реалізації спільних дій в умовах ажіотажу на кордоні.

«Наприклад, у межах пункту пропуску «Ужгород» зі словацькими колегами ухвалено рішення у разі необхідності задіювати для пропуску туристичних та пасажирських автобусів смугу руху для громадян ЄС та вантажний термінал», – зазначив начальник відділу прикордонного контролю штабу Чопського прикордонного загону підполковник Роман Марценюк.

Офіційно зимовий туристичний сезон стартує 25 грудня. За словами начальника відділу прикордонного контролю штабу Мукачівського прикордонного загону підполковника Віктора Зайцева, кількість авто і пасажирів, що будуть здійснювати перетин кордону у межах пунктів пропуску загону, збільшиться у кілька разів. Водночас, загалом у порівнянні з 2016 роком кількість автотранспорту і громадян, які перетинали кордон у межах Закарпаття у 2017-му, зросла всього на 5-10%.

Щодо накопичення вантажних авто у чергах біля пунктів пропуску, зокрема на КПП «Ужгород» та КПП «Тиса», то їхня кількість скоро зменшиться. Це буде зумовлено тим, що закордонні компанії традиційно припиняють здійснювати логістичні операції на період зимових свят.

uzhgorod.net.ua

 

20 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів